SEVI забъркват първия 23 ½h Rock It Marathon

Рок ентусиастите от група SEVI забъркват първия по рода си 23 ½h Rock It Marathon

 Събитието ще разтърси новия клуб Rock It на 17 и 18 март

В средата на март в София ще се проведе първото издание на  23 ½ h Rock It Marathon – нов фестивал за качествена авторска музика, в който ще се включат 30 банди от новата българска рок сцена. На 17 и 18 март в клуб Rock It цели 23 часа и половина ще звучи истински рок. Заслугата за уникалния маратон е на  група SEVI, които организират събитието. Идеята се е родила от желанието им да съберат на едно място утвърдените имена от рок сцената в Бъгария и новите рок генератори, които не просто поддържат тази сцена жива и динамична, но й придават различен вид, изключително важен за развитието на рок музиката по родните земи.

Организаторите от SEVI ще предложат на публиката в клуба утвърждаващ и въздействащ микс от рок музика – дело на три поколения. Специално внимание и място фестивалът 23 ½h Rock It Marathon ще отдели на най-малките рок музиканти сутрините на 17 март и 18 март. Следобедните часове ще бъдат посветени на набиращите скорост тийнейджърски банди, а двете вечери ще бъдат запазени за утвърдените групи и качествения български рок, който изпълва залите и клубовете в момента.

Sevi са дали подобаващо име на всеки от сегментите на събитието. Така най-малките музиканти ще се изявяват по време на препоръчителното за добър старт на деня – Rock matinee, в събота и нделя между 11:00 и 13:00.

Тийн машините на рока ще се качат на сцената за –Teen launch, в събота и неделя между 13:00 и 17:00ч.

Сериозното разтърсване на клуб Rock It ще настъпва към свечеряване с изпълненията на най-интересните, стихийни и обичани рок банди напоследък в частта – Rock it to the gorund. В кулминацията на двете вечери феновете ще могат да купонясват с Bee in the bonnet, Project Arcadia, Chains, Daily Noise Club, Gripp, Boxer, Toma, Bastardolomey,  Viperfish, Nemo, Saltriver, Automatic Flowers, Jerihon,  Alley Sin, SEVI.

Домакини на маратона ще бъдат Милена Славова и Звезди Керемидчиев, които са лицата на събитието. Те ще бъдат в клуба и в двата дни и всеки от музикантите ще може да обмени идеи с култовите рок титани. За необходимия тонус и градус в клуба ще се грижи водещият на събитието – удивителният Пеци Станоев.

Инициаторите на фестивала 23 ½ h Rock It Marathon са се заели с реализирането на амбициозния проект не водени от комерсиална цел, а с ясното съзнание, че предстоящият маратон ще бъде и своеобразен форум за обмяна на опит и идеи, за среща между българските музиканти, отдадени на рок музиката.

Неслучайно в концепцията си за събитието Sevi са намерили място и за най-младите изпълнители, които нямат друго поле за изява. Rock It Marathon ще им даде трибуна, ще ги запознае с утвърдените имена, ще ги вдъхнови с нови идеи и желание да продължават да правят музиката, на която са се посветили. Не на последно място фестивалът може да създаде основите на бъдещи ползотворни колаборации между участниците в него.

В редките моменти, в които няма да звучи музика на живо от сцената, в програмата на събитието са предвидени и представяния на нови видеоклипове, специални срещи и изненади за гостите в Rock It.

Цената на входа за рок маратона е достъпна за всички и е формирана на базата на желанието на организаторите да дадат възможност на максимален брой хора да се потопят в атмосферата на рока в чист, свеж и неподправен вид. Билетите ще са на стойност 5 лв. за всеки от двата дни и могат да се купят на място в клуба, на 17 и 18 март.

В клуба ще има обособена мърчандайз зона, в която посетителите ще могат да си купят тениски и рекламни материали на любимите групи.

Първото издание на 23 ½ h Rock It Marathon би било невъзможно без подкрепата на  магазин Яко, Клуб Rock it, Playground, MCI, Каменица, Bushmills, Metal Katehizis, радио Z Rock, Mysound.

www.myspace.cpm/rockitmarathon
www.facebook.com/23.5h.rockitmarathon
e-mail: rockitmarathon@abv. bg

За организаторите:

Група SEVI е създадена през януари 2010 г. от Sevi и Рали Велинов. Нестандартния софт рок стил на групата бързо печели интереса на публиката и медиите . Авторската музика на групата е добавена към „Златен фонд на БНР”. Някои от авторските песни на група SEVI са излъчени по европейски и американски радиостанции: IMradio USA,  Radio 105.net Italy, Radio Sofia, RockSimphony Radio, Womens Radio USA, ManyMore Radio UK, WSF radio USA и др.

На 24.06.2011 излизат първият официален сингъл и видео на група SEVI – „Can’t Stand The Pain”. „Can’t Stand The Pain“ спечелва на SEVI и титлата „Група на седмицата“ по „RockSimphony Radio“ – Лима ( Перу ). На 11.11.11 излиза и вторият сингъл и клип на SEVI – „Limited Edition“. Съвсем скоро предстои да излезе и дебютният албум на групата.

www.sevi-sevi.com
www.facebook.com/bandsevi

Пълната програма на 23 ½ h Rock It Marathon, както и новини за предстоящото първо издание на фестивала очаквайте скоро. Дотогава – Just Rock It!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото