SEVI направи запомняща се промоция на новия си албум

Актьорът Асен Блатечки даде началото на поредната битка

Снощи обещаващата млада българска група SEVI направи промоция на дългоочаквания си втори студиен албум „The Battle Never Ends“. Събитието се състоя в столичния клуб „Rock IT„, който дори се оказа малък за всички желаещи да присъстват на този концерт. Фактът, че доста голяма част от посетителите носеха фланелки на групата, е доста красноречив. Заглавието на албума говори за пътя, по който вървят тези наистина прекрасни и амбициозни музиканти. Това те го доказаха и с представянето си снощи. А то беше наистина запомнящо се. Началото на „Битката“ бе поставено с гласа на актьора Асен Блатечки, който изрече думи от текста на едноименната песен „The Battle Never Ends„.

SEVI

Веднага след това завесата падна и командирът и вокал на SEVI – Светлана Близнакова вдигна групата за нова, поредна битка, защото „битките никога не свършват“. Тя продължи с другите парчета от албума и битката се превърна в едно истинско шоу, в което SEVI и присъстващите се сляха в едно. Някак си неусетно всички парчета от албума бяха изпяти и публиката съвсем естество поиска още. И тя го получи с няколко песни от първия албум на SEVI – „What Lies Beyond„.
Тук е моментът да споделя, че независимо, че слушам групата от няколко години, снощи за първи път присъствах на тяхно участие. Това бе моментът, в който станах и техен верен фен. И тъй като работата ми е да следя и реакциите на публиката, групата със сигурност си спечели много нови фенове. Доказателство за това е опашката, която се изви след края на концерта, за да могат желаещите да си купят техен диск, фланелка или просто да поздравят момчетата и момичетата от SEVI. Бил съм на много концерти на знаменити български групи, но снощи си признавам, че дори по едно време се разплаках от кеф. Със сигурност всички от присъстващите са изпитали подобни чувства, защото снощи момичетата и момчетата от SEVI успяха да предадат магията и енергията си.

Преди време правих едно импровизирано интервю със Светла и Рали, но тогава въобще не можех да си представя, че един ден тези хора ще ме накарат да се почувствам по този начин. В редакцията вече дори се шегуват, че се пише повече за SEVI отколкото за Metallica. Да, сигурно е така. Но такива групи заслужават да се пише, да се подкрепят, защото те могат наистина да те вдъхновят.
Началото представих SEVI като обещаващата млада българска група. Тук обаче вече ще трябва да се поправя. Групата е уникална българска група, която както вече казах, ми стана любима.
Докато пиша всичко това, цяла сутрин звучи този албум – „The Battle Never Ends“. И вече като техен фен ще кажа – албумът е уникален. Всичките парчето са наистина уникални. Той няма как да омръзне. От SEVI постоянно се хвалят, че работят с известни гост музиканти. Хвалят с китариста на Doro, с работата с музикалния инженер на Lacuna Coil и Eros Ramazzoti – Marco Barusso, който е оформил звука на албума. Да, всичко това сигурно е похвално, но мисля, че на тази група вече не им трябват подобни знаменитости, защото скоро може те да търсят SEVI. А като гледам непримиреността на командира на бандата – Светлана Близнакова, която е готова на всичко, за да победи в тази битка, вече съм сигурен, че SEVI ще се превърне с една много успешна група. А като техен фен с нетърпение вече ще чакам следващия концерт и албум.

  1. #1 написан от kniga (преди 4 години)

    a nqkoq kniga nqma li da izdadat za tova kolosalno sabitie?

  2. #2 написан от kniga 2 (преди 4 години)

    Spokoino ! Stranizite i se pi6at vseki den !

  3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  4. Коментари за тази публикация
В началото