MISFITS с нов албум „Friday the 13th“ и реюниън с Glenn Danzig

MisfitsПоследните два дни са наситени с новини от лагера на Misfits. Очакваният нов албум „Friday the 13th“ на групата излезе по план вчера, петък, 13-ти, и може да бъде закупен от официалният сайт на Misfits тук.

Въпреки, че издаването на албум само по себе си е новина, пресата гръмна ден преди издаването на фаталния „Friday the 13th“ албум с друга новина, напълно неочаквана дори за най-заклетите фенове на Misfits. След 30 години, голяма част от които прекарани в съдебни битки за правата върху името на групата, легендарният Glenn Danzig се завръща в Misfits, за да излeзе на сцената рамо до рамо с оригиналният басист на групата Jerry Only и Doyle Wolfgang von Frankenstein. В интервю за Rolling StoneJerry Only разказва, че причината това да се случи е среща, организирана от адвокатите на двете страни, на която отива с нагласата за нова серия от тежки съдебни дела, от която излиза с решението за съживяването на оригиналните Misfits. 

Only разказва: „Влязохме вътре готови взаимно да си прережем гърлата. Всичко отиваше към нова битка в съда, а се превърна в реюниън. Излязохме от вратата съзнавайки, че отново ще свирим заедно. Това е толкова яко!“

Първата изява на оригиналните Misfits се очаква на Riot Fest, в Денвър, където смятат да изпълнят някои от безапелационните си хитове като: ‘Halloween’ ,’Die Die My Darling’ ,’Last Caress’ и други хитове от първите албуми на групата.

Glenn Danzig не участва в писането и записите на новия албум на Misfits, „Friday the 13th“ . На този етап няма яснота какво ще се случи с концерта на Misfits през август в България, както и с цялото обявено европейско турне.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото