Сайкъделик/стоунър вечер с LA OTRACINA (САЩ), KADAVAR (Германия) и BALKHARA (България)

Сайкъделик/стоунър вечер с LA OTRACINA (САЩ), KADAVAR (Германия) и BALKHARA (България) в София на 20 май!

La Otracina и Kadavar ще свирят в клуб Mixtape 5 по покана на българската група Balkhara.

Колко пъти в България е идвала истинска сайкъделик рок група? Николко? Някъде толкова, да. И когато турнето на американците La Otracina, подкрепено от немските стоунъри Kadavar се плъзна по източна Европа, момчетата от Balkhara вземат нещата в свои ръце и организират концерт на двете ъндърграунд банди в столичния клуб Mixtape 5, като те самите ще открият шоуто.

La Otracina

La Otracina са сайкъделик метъл трио от Бруклин, повлияно от psychedelic и krautrock сцената на 60-те и 70-те години. Дебютният им албум от 2010 “Reality Has Got to Die” получава високи оценки от специализираните медии (8/10 в Decibel, седма позиция в топ 10 за 2010 на Baltimore City Paper), а концертните изпълнения на бандата получават възторжени отзиви. La Otracina свириха за пръв път в Европа не къде да е, а на култовия стоунър/дуум/метъл фестивал Roadburn в Тилбург, Холандия на 12 април тази година. Тук можете да видите и чуете какво ни очаква на 20 май.

 

Kadavar

 

Kadavar са класическо стоунър/дуум трио, което гърми в традициите на 70-тарския тежък рок и групи като Black Sabbath, Pentagram и Captain Beyond. Берлинчани издадоха едноименния си дебют тази година и той им отвори пътя към немското издание на Desertfest през април и гарантира почетното място като съпорт на La Otracina в първото европейско турне на американците. Вижте клипа към “Creature Of The Demon” от албума на Kadavar.

 

 

Balkhara

Balkhara тръгват през 2010 и за двете години от създаването си вече имат няколко силни клубни концерта с групи като Center и Soundprophet. В музиката им ясно личат влияния от хеви и дуум рока на 80-те години. Дебютният албум на Balkhara “Crest” ще излезе в близките месеци.

 

Концертът е организиран от Balkhara, с помощта на фензина Rawk’n’Roll. Чакаме всички сайкъделик рок фенове, стоунър маниаци, ъндърграунд любители и космически трипаджии на 20 май в зала Side B на клуб Mixtape 5. Билети на цена 12 лева можете да купите от мрежата на Eventim, като в деня на концерта входът ще струва 15 лева.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото