SATIVA и игрите с времето

Sativa_oblojka

Обложката е дело на Теодор Георгиев

На 3 декември в клуб „Mixtape 5“ сайкъделик симпатягите Sativa ни представиха първото си издание 100 Years After Never. EP, съдържащо четири композиции, които по някакъв особен начин пренасят в своя реалност. И въпреки това, сякаш всяка отделност е вплетена в странна хармония с останалите.

Ако трябва по някакъв начин да опиша музиката им и това, в което ни въвлякоха на промото на албума ще е с думата „филм“. Но не саундтрак. Музика, която сама по себе си има свой сюжет, герои, развитие. Създава картини и емоции.

За около час и половина забравям за „тук“ и „сега“. Пътувам. Почти усещам задуха на пустинята. Desert Minimal… Гърлото ми пресъхва и започвам да се оглеждам за някакъв оазис. Ето го! Cenote. Моментално се гмуркам. Великолепно синьо-зелено, спокойно дълбоко, контрастиращо с предходното. Изплувам по залез на някакъв бряг, май това е океан. Полет на птици и влюбени, вглъбeни в разговори за вселената. Красота. Ако бях по конвенционална и палма би имало.

Не след дълго идват и шпионите, надникващи иззад черно-белите сгради на Лондон, някога през шейсетте… Спирам! Оглеждам хората около мен и съм готова да се обзаложа, че голяма част от тях също са някъде не тук и не сега. Музиката е такава. Отвяваща. А визуализацията, разтилаща се пред нас – блажено хипнотизираща.

Дами и господа,
   Честито!

Още едно липсващо звено на родната сцена е запълнено. Имаме си стопроцентова трипаджийска банда! И смея да твърдя, на едно доста професионално ниво. Музикантите в групата са толкова добре сработени и напаснати един с друг, че дори импровизациите звучат като на запис. Доста добро постижение за група на две години.

Винаги съм смятала, че музиката е въпрос на лични възприятия, представи, настройки, емоции, вибрации и т.н., така че моят съвет е просто да се настаните удобно, да отворите сайта на bandcamp, да си пуснете EP-то и да се отдадете на собствените си сетива в компанията на Sativa. А за да е още по-изпипана работата, може да драснете едно лично съобщение на групата във фейсбук и те ще намерят начин да ви доставят албума си преди да са изтекли 100-те години след никога, сигурна съм.
Или просто елате на следващият им концерт…

 

ГАЛЕРИЯ
Sativa (EP promo)
Sativa (EP promo)
53 снимки
  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото