Рожден ден парти в Маймунарника

12 юни- Маймунарника

This Burning Day| KORA| 40 DAYS LATER

Ще ядем, ще ядем, вкусна торта с крем!

Неделя, очаква ни един доста вълнуващ ден, три още по-интригуващи имена събрани в едно събитие, за една интересна вечер. Мястото е Маймунарника, а от 18:00 часа започва официалното warm-up party с DJ set от Abysmatic. Питиета, усмивки, топло време преди дъжд, започваме да загряваме за приближаващата забава. А докато се настройваме на концертна вълна, всеки, който пожела, можеше да мине през масата с мърчандайз на групите и да се сдобие с нещо ново!

Един от главните виновници за това събитие е фронтменът на This Burning DayКалин, който беше рожденик и празнуваше своя 30-ти юбилей! Пожелаваме му да запази тази любов към музиката и да намери много нови последователи, на които да предава своя опит, емоция и вълнение от сценичните моменти!

Без повече отклонения, започваме с концертната част. В 19:30 часа първи на сцената излязоха от 40 Days Later.  Група, която аз лично много уважавам и харесвам, винаги се представят изключително добре на сцената. Нахъсани, стегнати, забавни, добър контакт с публиката и като цяло вече много добре познати сред повечето от нас. Още от самото начало публиката беше настроена много добре и чакаше групата отпред.  Настроението беше много приповдигнато, момчетата ни изненадаха с много интересен кавър на Limp Bizkit, който допълнително раздвижи хората и още повече създаде атмосфера. Вторият кавър, който представиха, беше всеобщо любимата песен на Of Mice & MenBones Exposed. Групата беше много заредена, изпълни любимите ни авторски песни, като задължително присъстваше и песента In Depths, към която е последният им видеоклип. За песента на сцената се качи като гост-вокалист и Жо Василев, заедно с Георги Спиров заредиха за последно още повече публиката, преди да предадат щафетата на следващата банда. Двамата чудесно допълниха своите вокали, въпреки че на самата песен имаше лек технически проблем, изпълнението  беше много силно и хората останаха доволни от групата. Пълният сет лист, който изпълниха, може да погледнете тук:

Before the gates

Realign

Of Mice & MenBones exposed

New Dawn

Traces

Antigravity

Limp Bizkit – Break stuff

In depths

Equilibrium

Без много да се бавят след тях на сцената бързо се качиха от KORA. Все още силно загрети, готови да продължим с купона, отпиваме няколко глътки за свежест и в готовност заставаме пред сцената отново. Тези от нас, които изпуснаха тяхното участие на Ostring battle-а у нас, имаха чудесната възможност да наваксат и да чуят групата отново. Не случайно те спечелиха първото място за България и напълно достойно отидоха да ни представят на финала в Румъния! Групата стоеше добре на сцената, останах  с добри впечатления от тях, имаха добър контакт с публиката, определено са група, която си заслужава да бъде чута! Започнаха с хубаво интро, изпълниха добре авторските си композиции, сред тях бяха песни като Burn it, Tools and fools, към която групата има и видеоклип и други, които ще видите изброени отдолу. Това, което мога да кажа е, че вечерта бе силна и всяка една група имаше много добро присъствие и успяваше да прикове погледите на своите фенове доста умело. Песните, които изпълниха, може да видите тук:

Intro
Fists on standby 
Burn It
Cut Off 
Tools and fools 
Voices
Inception
Lambs of war
Row through the snow

И остава гвоздеят за вечерта- This Burning Day! Каквото и да кажа, би било малко, групата сама по себе си е един носещ се заряд и емоция, след интро-то започнаха с авторската си песен, към която също така имат и видеоклип- „If You Feel The Same”. Това само може да ви говори колко бързо стана раздвижването и  бързото приближаване на хората отново към сцената. Групата изпълни едни от най-емблематичните си авторски композиции, които почти всеки един от присъстващите знаеше и пееше с тях, силно емоционални, доста динамични, букет от всичко взето заедно. Трябва да отбележа, че имаха много добро светлинно шоу, така да се изразя, или поне на мен ми направиха добро впечатление светлините, които допълнително създаваха атмосфера и ефект към музиката, която изпълняваха. За мен едно успешно шоу трябва да притежава всеки един елемент, за да създаде съвкупност, която да го опише цялостно. Групата, както винаги, се представи на ниво и даде своя максимум за добрия  финал на вечерта. Изпълниха и два кавъра, Shadow Moses на Bring Me The Horizon и „Niggas In Paris” на Hacktivist, които допълнително нажежиха обстановката. Публиката трудно ги пусна от сцената, но вечерта трябваше да отиде към своя край и да продължим партито с Dj сет-а на Abysmatic. А тук може да видите целия сет-лист на групата:

Intro
If You Feel The Same
This Is Our Time
Colossus
 Maybe
Ghosts
Bring me The Horizon– Shadow Moses
When The Falling Snow Is The Last Thing You See
Forgotten Traces
 Here And Now
Don’t Back Down
 A Former Life
 Hacktivist– Niggas In Paris

Нямаше недоволни след тази вечер, така че това което искам да кажа в обобщение е, че всеки един от присъстващите остана много доволен и с усмивка приключи вечерта. Благодаря на всички групи, за доброто представяне и емоциите, с които ни дариха. Очаквайте съвсем скоро и нашата галерия от снимки, чрез която също ще може да проследите вечерта.

Фотограф: Екатерина Кузманова

13254235_1019908061380161_6982874923004204496_n

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото