Рожден ден на SEVI в City Stage

SEVI 8 years

Една от най-конвертируемите български млади рок групи SEVI, навърши 8 години. 8 години не са малко време, особено за млади музиканти, решили да творят и да се развиват на родна земя. През годините SEVI натрупаха популярност, издадоха 2 албума, няколко сингъла, свириха на редица фестивали у нас и в чужбина, дори направиха турнета зад граница. Изобщо, групата се утвърди на рок сцената у нас, сдоби се и със солидна фенска маса, която продължава да се увеличава. Ето защо бандата реши да се отблагодари за подкрепата с концерт, с който да отбележи рождения ден. Датата – 26.01.2018 г., петък. За място бе избран един сравнително нов клуб, който отскоро навлезе на концертната клубна сцена в столицата – City Stage. Петъчната вечер пък предразполагаше към сериозно присъствие от страна на почитателите.
Началото на събитието бе обявено за 21:30. Малко преди това в клуба се бяха настанили фенове, трепетно очакващи изявата на любимците си. Организацията бе на ниво, влизането ставаше безпроблемно, барът предлагаше разнообразие от храна и напитки, а един от спонсорите бе приготвил изненада за първите 100 посетители – безплатни шотове. Всеки зрител се сдобиваше с гривна с номер и по този начин се включваше в специална томбола, която щеше да се разиграе по-късно. Като цяло цареше приятелска и ведра атмосфера, предвещаваща знаменателно събитие. По стара традиция концертът не започна навреме, но това по никакъв начин не намали ентусиазма на присъстващите, които разполагаха с достатъчно време да подгреят.
Някъде около 22:20 притъмня, музикантите се качиха на сцената под звуците на впечатляващо интро и забиха. Още от първите минути стана ясно, че озвучаването е перфектно и се запази такова до финала. Всеки инструмент се чуваше идеално, звукът бе прилично балансиран, но пък и самото място даваше предпоставки за солидно озвучаване. Началото бе ударно – “The Call” и “Screw, You Honey”. Самият концерт бе разделен на 2 части. В първата групата изпълни няколко парчета в оригинален състав, а във втората щяха да се включат и специалните гости, поканени да участват. Първата част бе по-кратка и освен гореспоменатите песни, чухме и първия сингъл на групата “Can’t Stand The Pain”, както и някои други песни. Музикантите демонстрираха завидна форма, певицата Светлана Близнакова не спираше да снове по сцената, непрекъснато контактуваше с публиката и въпреки, че не спря да се движи, не загуби гласа си до края. Останалите музиканти й импонираха по прекрасен начин, с което доказаха, че са отлично сработени и в настроение.
След края на първата част последва пауза, в която зрителите имаха възможност да отдъхнат, да пийнат по нещо освежаващо, да изпушат някоя и друга цигара и да се приготвят по най-добрия начин за специалната втора част. Почивката се проточи малко по-дълго от предварително обявеното и 20-ина минути след нейното начало Светлана и компания отново бяха на сцената. Тук настъпи моментът за първия специален гост. Всеки от гостите, освен от певицата, бе представян и от кратък видеоклип, показван на специално приготвена видеостена. Разбира се, вокалистката не пропусна да разкаже и по някоя забавна история с госта, с което още повече разведри и без това приятната и уютна атмосфера. Първият гост увеличи дамското присъствие на сцената – доскорошната клавиристка на групата очарователната Десислава Маркова зае мястото си зад клавира, посрещната от бурните аплодисменти на залата. Тя остана за първите песни от втората част, започнала с емблематичен хит и любимо парче на феновете – “Destiny”. Освен Деси Маркова, другите гости бяха китаристите Илиян Илиев, Петър Братанов (K.O.R.A., екс-АНАЛГИН), Темелко Темелков (LIEVIEL), Тодор Тодоров и Иван Ангелов – всеки допринесъл с по нещо съществено за каузата SEVI. Всички бяха посрещани и изпращани с бурни овации от почитателите, а всеки един от тях изпълни по две песни с групата. В тази част се насладихме на “Speed Up”, “Limited Edition”, “One Time Thing”, “Supernatural”, “Crazy”, “On My Own”. Емоционалният градус се покачваше с всяка изминала минута, а феновете ставаха все по-активни. От своя страна групата не спираше да се раздава, а в паузите между песните фронтдамата постоянно сипеше комплименти по отношение на присъстващите. Финалът на концерта бе наистина специален, изненадващ и неочакван. Преди последната песен Светлана спомена и благодари и на останалите, работили с групата, които по една или друга причина са били възпрепятствани да присъстват на рождения ден. След това покани всички гости да дойдат при тях на сцената и да изпълнят заедно последната песен. А тя наистина бе гвоздеят на програмата – хита “Victim”. Светлана подкани всички да се приближат, да снимат, да използват live-stream функцията на телефоните си, изобщо да отбележат специалния момент. А моментът бе величествен – шестима китаристи, басист, барабанист, клавиристка и певица. Общо 10 души на сцената. Изпълнението бе наистина уникално. Шестимата създадоха грандиозна стена от китарен звук, която на моменти заглушаваше и без това силния и мощен глас на Светлана. След края на песента цялата зала избухна в аплодисменти и овации, а групата се поклони 2 пъти и си направи селфи със зрителите.
Слънчева вечер в мразовита януарска нощ – така може да се обобщи концертът по случай 8-ия рожден ден на група SEVI. Светлана, Рали и техните колеги показаха нагледно как се прави. Напук на първоначалните прогнози, че няма да стигнат до никъде, правейки авторска музика. По думите на певицата, когато правиш нещо с душа и сърце, когато го правиш истински, рано или късно получаваш положителен резултат и стигаш далеч. SEVI продължават да се доказват пред феновете с всеки изминал ден и да получават тяхната безрезервна подкрепа. Защото наистина го заслужават!

Очаквайте и много снимки от събитието на нашата Facebook страница!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото