ROSETTA се активизират с нови издания

Американските пост / слъдж метъли Rosetta ще издадат нов албум. Той е озаглавен „The Anaesthete“ и ще бъде достъпен за платен даунлоуд на 8-ми август.

Групата ще запише творбата заедно с продуцента Andrew Schneider в Studio G Brooklyn от 1-ви до 11-ти юли. Обложката е поверена на Jordan Butcher / Work Оf Self (Thrice, Minus Тhe Bear, Backstreet Boys) и Ryan Clark от Invisible Creature.

Албумът няма да бъде издаден на физически носител. Версията за даунлоуд ще бъде във всеки желан формат, включително и в high-definition такъв.

За винил изданието и др., Rosetta ще си партнират с различни лейбъли, които да го разпространяват в отделните контитенти. Debemur Morti ще отговарят за Европа, Monolith – за Australia. В Северна Америка групата ще издаде винил версия за собствена сметка, веднага след като средствата от дигиталната продажба на албума достигнат критичното ниво, позволяващо им да се заемат с това.

„The Anaesthete“ е финансиран изцяло от групата, като дигиталната даунлоуд версия ще помогне на музикантите да възстановят на 100 % инвестираните пари, след което ще могат да си позволят да вложат средствата в издаването на плоча. От лагера на Rosetta коментират, че подобен ход е огромен риск за тях, но музикантите вярват, че могат да разчитат на феновете си в това начинание, освен това искат да разберат до каква степен абсолютно независимото издаване на музика е подходящо за банда от такъв малък ранг да функционира нормално.

В други новини се съобщава, че Rosetta вече са записали последното ЕР от договора с Translation Loss и ще го издадат в началото на 2014-та година. То ще се появи в стандартен CD формат.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото