MENTAL ARCHITECTS са специален гост на концерта на ROSETTA

Групата ще изсвири целия си нов албум на 2 юли

Mental ArchitectsRawk’n’Roll най-сетне разкриват дълго пазения в тайна специален гост на предстоящия концерт на култовата американска банда ROSETTA. Това са родните инструментални герои MENTAL ARCHITECTS. Съвсем наскоро те приключиха записите на новия си албум, намиращ се в своя пост-продукционен етап. Всички, които искат да видят и чуят парчетата на живо преди издаването им, са добре дошли на 2 юли в малката зала на клуб Mixtape 5. Това ще бъде едва втори концерт в България на MENTAL ARCHITECTS в последните три години.

Билетите за концерта се продават по 20 лева в мрежата на Ticketlogic, а в деня на събитието ще струват 25. От днес могат да бъдат закупени и в The Egg Bar (ул. Лом 1А, на гърба на Unicredit Bulbank при метростанция Сердика). Също така, освен родните MENTAL ARCHITECTS и ROSETTA, на сцената ще излезе и американската пост-метъл банда NORTH, за които това е първо европейско турне.

ROSETTA ще свирят България за първи път на 2 юли в клуб Mixtape 5, благодарение на RawknRoll. Концертът е част от европейското турне на групата, което е в подкрепа на излезлия през миналата година албум Quintessential Ephemera, а съпорт на всички дати е свирепото слъдж трио от Щатите NORTH. Това включва и софийското шоу.

Началото на ROSETTA е поставено през вече далечната 2003, като до момента групата има издадени пет дългосвирещи албума, както и няколко сплита с групи като Junius, Balboa и Year Of No Light. Сами определящи стила си на свирене като space metal, ROSETTA използват в музиката си елементи на пост-хардкор, шугейз и дроун, които събрани заедно оформят почерковия им звук.

Концертът в София на 2 юли е част от първото идване на ROSETTA по тези географски ширини. Също така, българската публика ще посрещне групата в обновения й състав: през миналата година към ROSETTA като втори китарист се присъедини Eric Jernigan от City Of Ships.

 

Фотография Mental Architects – Георги Челебиев

 

Линк към билетите

Събитието във Facebook

Официален сайт

Bandcamp Rosetta

Bandcamp North

Bandcamp Mental Architects

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото