РОК РАЗХОДКА: Седмичен рок обзор

НОВИНИ

Излезе поредната книга за Jimi Hendrix

Книгата съдържа интервюта и ревюта на албуми. Знам, сигурно ще си кажете, че е пълно с книги и статии за китариста, но пък, тази представя живота и творчеството на Джими от друг ъгъл. Живот, който често е митологизиран, за сметка на музиката.

Книгата се казва Jimi Hendrix: Interviews and Reviews 1967 – 71”, и естествено е сборник с интервюта и ревюта, дадени в горепосочения период. Това са интересни материали, които проследяват развитието на музиканта хронологично. В книгата е публикувано и последното интервю на Джими, дадено на 11 септември 1970. Знаете, че той умира само седмица по-късно.

Междувременно кино Арена ще прожектира концерта на Джими на легендарния фестивал в Уудсток през 1969. Премиерата е на 2 – ри декември от 19:30

John Fogerty от Creedence Clearwater Revival, е поредният музикант, който ще издаде мемоарите си. Напоследък това се наложи като традиция, която очевидно е супер печеливша. Очаква се автобиографията на Fogerty да излезе чак през 2014. Естествено, в книгата ще има солиден разказ за Creedence, но Fogerty не би пропуснал да напише това – онова и за соловите си проекти. Ще видим какво още ще сподели с публиката си, когато книгата излезе.

 

ГОДИШНИНИ

Преди 45 години излезе Disraeli Gears на Cream

Много време а?! Този албум е истински ветеран, без съмнение! Това е вторият албум на мощното трио Бейкър, Клептън и Брус. И въпреки, че е един от малкото албуми, издадени под името Cream, и като оставим настрана факта, че е излязъл преди цели 45 години, тавата си остава истинска класика в жанра. Чуйте Sunshine of Your Love и ще видите за какво говоря!

Преди 15 години, на 18 ноември AC/DC издадоха Bonfire като трибют към починалия през 1980 вокалист – Бон Скот

Какво всъщност е Bonfire?! Навярно повечето от вас знаят, но все пак ще спомена, без да остроумнича, че това е бокс сет, с цели 5 диска, които включват концертен материал и алтернативни версии на познати на широката публика, парчета. Бон Скот определено заслужава тази почит, защото той е един от малкото толкова харизматични личности в рок музиката. Неговата енергия, неизчерпаемо, пиперливо чувство за хумор и неустоимия му разбойнически чар, безспорно го превръщат в любимеца на феновете. За нещастие, Скот умира на 19 февруари (каква дата само!) през 1980 година на 33 години.

ДРАМИ И СКАНДАЛИ

Paul Di Anno разгневен на фен

Пухкавият бивш вокалист на Iron Maiden – Paul Di Anno се разгневил на фен, който скандирал разпалено името на Брус Дикинсън, по време на сетът му в Украйна. Според някои източници Di Anno налетял на бой на „горкия отявлен фен на Дикинсън“. Вокалистът го нарекъл „гей“, и му отговорил с достойнство: „Ако не ме харесваш, тогава се … разкарай“ (Да приемем, че това му е казал).  Накрая вече тотално вбесен, Di Anno изкрещял на човека: „Съжалявам пич, но съм по-голям от Брус Дикинсън“, което като се замисля си е самата истина. Явно това скандиране доста наранило чувствата му, като се има предвид, че именно Брус е този, който го замества през 1981.

АЛБУМИ И ПРЕМИЕРИ

Black Sabbath ще издадат поредния си бокс сет

„The Vinyl Collection: 1970 – 1978” ще излезе на 12 декември във Великобритания. С преиздаването на албумите от класическия период на бандата с Ози, и то във винилов формат, Sabbath напомнят за себе си. Все пак чакаме нов албум през пролетта!

Slashще преиздаде  ‘Apocalyptic Love‘

На 19 ноември, китаристът издаде „специална подсилена“ версия на албума. Сетът от три диска, включва 13 –те оригинални песни от Apocalyptic Love‘, който излезе през май тази година, както и два бонус трака (‘Crazy Life’ и  ‘Carolina’), плюс осем парчета от Guitar Center Sessions, които са част от втория диск. Третият е DVD от шоуто в Irving Plaza, Ню Йорк.

 ‘Apocalyptic Love’ Special Enhanced Edition траклист

Диск 1: ‘Apocalyptic Love’

1. ‘Apocalyptic Love”

2. “One Last Thrill’

3. ‘`Standing in the Sun’

4. ‘You’re a Lie’

5. ‘No More Heroes’

6. ‘Halo’

7. ‘We Will Roam’

8. ‘Anastasia’

9. ‘Not for Me’

10. ‘Bad Rain’

11. ‘Hard & Fast’

12. ‘Far and Away’

13. ‘Shots Fired’

 

Бонуси

14. ‘Carolina’

15. ‘Crazy Life’

 

Диск 2: ‘Live at Guitar Center’

1. ‘Beggars and Hangers On’

2. ‘Back from Cali’

3. ‘Civil War’

4. ‘Fall to Pieces’

5. ‘Far and Away’

6. ‘Starlight’

7. ‘Not for Me’

8. ‘Sweet Child O’ Mine’

 

Диск 3: ‘На живо от  NY’ концерт в Irving Plaza DVD

1. ‘Mean Bone’

2. ‘Dirty Little Thing’

3. ‘One Last Thrill’

4 ‘Back from Cali’

5. ‘Ghost’

6. ‘Standing in the Sun’

7. ‘Doctor Alibi’

8. ‘Speed Parade’

9. Apocalyptic Love’

10. ‘Watch This’

11. ‘Starlight’

12. ‘Just Like Anything’

13. ‘Halo’

14. ‘You’re a Lie’

15. ‘Slither’

16. ‘By the Sword’

 

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото