RAMPART повдигат завесата пред същността на най-новата си творба

След приключването на записните сесии RAMPART са готови да разкрият мащабния замисъл зад новия си диск. War Behest е метъл опера! Основен композитор е Вили Нешев (VELVET PROJECT, PROJECT ARCADIA) – китарист на групата от 2011 г. За автор на метафизичната композиция, която е контрапункт в иначе прагматичната фабула, е поканен Владимир Бочев (DEMENZIA), който е и тонрежисьор при осъществяването на записите. В творбата гостува и виртуозната цигуларка София Ванчева (VIPERA, МЪРТВО). Крайният мастеринг на този многопластов запис ще бъде направен в Швеция от Thord Klarström (GALLOWS END) в 7th Gate Studio.
Лятната програма на RAMPART включва редица участия на европейски фестивали и самостоятелни концерти. През този период ще бъдат подготвени широкомащабно драматично представление и спектакъл за по-малка сцена на метъл операта War Behest. В зависимост от отзивите на феновете, групата се надява да може към края на годината да представи такова шоу в завършения му вид.
Първи с цялостния сюжет на творбата ще се запознаят притежателите на диска War Behest, в чието оформление ще бъдат поместени прозаичният му вариант (по идея на Rock Thrashler) и поетичният му еквивалент (авторски текстове на Мария#).
Артуъркът, който може да бъде видян по-долу, е дело на небезизвестния художник Димитър Николов (Keep It True Festival, ROSS THE BOSS, SENTINEL BEAST, STEELWING и мого други).

  1. #1 написан от hellraze (преди 12 години)

    Страхотно! 🙂

  2. #2 написан от :) (преди 10 години)

    Е , няма що 🙂

  3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  4. Коментари за тази публикация
В началото