Германците ELVENPATH гостуват за първи път в България

Базираната във Франкфурт хеви/пауър група ELVENPATH ще свири за първи път в България, като ще осъществи мини-турне с три дати. На 25, 26 и 27 октомври 2024 г. са участията им в София, Русе и Ловеч. Като специален гост на концертите са поканени българските хеви метъли от RAMPART.

В столичния клуб „При Черепите“ феновете ще могат да видят плевенските прогресив метъли от FAT WHITE CHIEFS. В “Max Club” – Русе ELVENPATH и RAMPART ще направят специално съвместно шоу. А във “Voodoo Live Club” – Ловеч двете групи ще бъдат подкрепени от перспективните младежи от OBJECTION.

ELVENPATH са Power Metal група от Франкфурт, Германия. Бандата е основана в началото на 2002 г. и досега има издадени пет дългосвирещи албума, както и няколко демота и сингъла. Последната творба на ELVENPATH “Faith Through the Fire“ (2023) е продуцирана от Uwe Lulis (ACCEPT).

Групата има зад гърба си повече от 190 концерта в 15 различни страни в цяла Европа. ELVENPATH са участвали във фестивалите: Up The Hammers, Rising Fest, Dong Open Air, Metal Franconia Festival и много други. Групата е откривала за DORO, U.D.O., SABATON, CAGE, MAJESTY, DEATH DEALER и други. ELVENPATH са реализирали и две европейски турнета като подкрепа на SKYCLAD.

ELVENPATH не е поредната група, която се опитва да звучи “old school” и е по-загрижена за метъл елеците и многобройните шипове, отколкото за добрите песни. Групата носи духа на славното минало на хеви метъла. ELVENPATH са вкоренени в традиционния стил на немския Power Metal, но имат и много други влияния, които могат да бъдат открити в тяхната музика.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото