REVOCATION – Great Is Our Sin (2016)

revocationМного неща могат да се кажат за REVOCATION – талантливите бостънци, които подправят по толкова красив начин есенцията на американския траш с фино подбрани елементи от съвременната дет метъл формула. Сякаш, за да отпразнуват подобаващо своят десетгодишен юбилей, момчетата са ни подготвили подарък, а именно нов (шести) албум „Great Is Our Sin„.

Въвеждащата песен „Arbiters Of The Apocalypse„, макар и посмекчена от мелодичните моменти, предвещава един агресивен албум, съвсем в духа на предишния „Deathless„. Макар и да е с фокус на тежкото звучене, албумът в никакъв случай не е „едноцветен“ – музикантите често си позволяват да прескачат между смазващо брутални пасажи, вратоубийствени кросоувър моменти, космически прогресив сола и мелодични „паузи“.

Great Is Our Sin“ е силен и стегнат албум, пълен с добри моменти, но все пак ще остане в сянката на изданията от по-ранните години на групата (като например „Existence Is Futile„). Но това не променя факта, че именно заради подобни албуми REVOCATION са утвърдено име в модерната траш/дет сцена.

 

За фенове на: SYLOSIS; VEKTOR; ALLEAGEON

Личен фаворит: „Altar Of Sacrifice

                                                                                                                                         Оценка: 8/10 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото