RESISTANCE – To Judge And Enslave

“To Judge And Enslave” – четвърти албум за белгийската екстремна деткор банда Resistance. Познати са на част от българската публика като съпорт на концерта на Death Angel в София през март 2011 година.

Албумът започва с един прекрасен инструментал – “The Descent”! Не е поредната мелодична история, типична за инструменталите. Всъщност парчето е с доста тежко звучене. От там нататък започва и същинската част на албума, която е смесица от брутални парчета, хардкор, вокали в грайндкор стил и здрави бластове.

Всички 10 песни са много добре позиционирани и правят албума едно цяло. Да оставим инструментала настрана, но… хареса ли ви втората песен, автоматично продължавате нататък, без да спирате или пропускате парчета. Албумът е доста увлекателен, ако мога така да се изразя.

Като че ли най-внушителното парче от албума е петото – “E.n.s.l.a.v.e.d.”. Всъщност в него има и гост вокалист – Leif Jensen (Dew Scented), като тук именно той допринася за това силно звучене на песента.

Песен номер 6 – “Nihil”. В първия момент може би ще решите, че е още един инструментал, но това не е така. Парчето започва с тежът и бавен олдскуул ритъм, като в средата се появяват типичните деткор „крясъци”, леко подчертани от дълбоки дет вокали. “Traitor” и “Brutalized” са с най-бързо темпо, като най-вероятно доста ще се харесат на феновете на бласт бийта. Имаме и един много приятен завършек на албума в лицето на “Clench My Fist At God”.

Пълен траклист:
1. The Descent
2. Make Belief Savior
3. Hordes of The Damned
4. Oblivious
5. E.N.S.L.A.V.E.D
6. Nihil
7. Traitor
8. Brutalized
9. Pointless Desire
10. Clench My Fist At God

“To Judge And Enslave” ще бъде на пазара съвсем скоро, а ето тук може да чуете кратко превю на целия албум:

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it's missing. Get Flash Player from Adobe.
 

Няколко места, на които можете да намерите повече инфо за бандата:
Resistance @ Facebook
Resistance @ MySpace
Resistance @ YouTube

Очаквайте скоро и интервю с Resistance!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото