RAMPART с нов клип

Родната банда RAMPART пусна видео към песента „Now We Are One“, от албума им “WWII: Memories for the Future”.  Клипът можете да видите по-долу. Режисьор – Руслан Грудев.

Ето историята зад песента:

България е сред малкото страни, които не са изпратили войски на нито един от фронтовете по време на Втората световна война. Така е било до безкръвната окупация на страната от Червената армия след 9 септември 1944 г. Въпреки приятелското посрещане на Червената армия и постоянните опити на променящите се български правителства да запазят неутралитет и да прекъснат принудителната си връзка с Оста, Съветският съюз обявява война на България на 5 септември 1944 г., за да постигне по-голямо завземане на части от Европа след войната. Българските въоръжени сили са подчинени на командването на Третия украински фронт и биват включени в експулсирането на германски войски в посока Югославия, Унгария и Австрия. Въпреки че българските войски са изхвърлени в челните редици на настъплението на Червената армия, което ги излага на опасности, те се бият изненадващо добре. В последните етапи на войната, обучените в Германия български войници са мобилизирани и изпратени на Западния фронт срещу настъпващата съюзническа армия, докато скандинавските доброволчески части и дори руските белогвардейски дивизии са включени в отбраната на Берлин. По този начин в периода 30 април – 8 май 1945 г. българските части се бият от двете страни на фронта. На 12 и 13 май в Австрия българските войници провеждат последните битки срещу фанатични нацистки части. Въпреки подвизите си, Съветският съюз не признава България като страна, водеща война срещу нацистите. Пленяването на немско – българския корпус води до създаването на Българската свободна армия, базирана в Западна Германия. Звеното е разформировано по силата на мирни договори през 1964 г.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото