RAMMSTEIN вечеринка с ELINOR

rammstein tribut

Трибютите на известни изпълнители винаги са били на почит сред аудиторията. Всеки фен иска да чуе и види любимите си групи на живо, но когато не е възможно, на хоризонта се появяват банди, които изпълняват любимите песни на известните. В последно време се забелязва бум в правенето на подобни концерти, които пълнят клубовете и доставят удоволствие на почитателите. Ето, че в навечерието на коледните празници и навръх големият християнски празник Никулден едно такова събитие сполетя и Зала за събития “В парка” – трибют концерт на германските индъстриъл магьосници RAMMSTEIN в изпълнение на ELINOR.
Началото на концерта бе обявено за 20:30, но още преди това започнаха да пристигат зрители. Входът бе свободен, а барът работеше за удоволствие на посетителите. Обичайното забавяне не повлия на настроението на хората по никакъв начин. Те имаха достатъчно време да подгреят и когато към 21:30 залата притъмня, от колоните се разнесе интрото на първата песен и музикантите се качиха на сцената, всички бяха готови за шоуто. А то наистина обещаваше да е грандиозно.
Групата стартира ударно с “Ich Tu Dir We” и още от първите секунди загатна, че ни предстои изключително забавление. Досущ като именитите си германски колеги сценичното поведение на музикантите кореспондираше с тяхното – клавиристът крачеше по бягаща пътечка, а вокалистът използваше различни способи да надъха и без това надъханата публика. За начало с две оръдия изстреля куп изкуствени миниатюрни банкноти, с които поръси феновете – процедура, която се повтори и по-късно. След това с подобие на автомат имитира стрелба. Неколкократно бяха раздавани на присъстващите фойерверки, с които активно да участват в представлението, а веднъж бе употребен и бенгалски огън. Но освен със сценично поведение, бандата впечатли и с музикални умения. ELINOR не са новаци в бизнеса, достатъчно сработени са и това ясно си пролича. В рамките на около 3 часа чухме абсолютно всички хитове на германците, изпълнени по перфектен начин и с голямо желание, както и някои по-неизвестни песни. Озвучаването бе на много високо ниво, всеки инструмент се чуваше и почти не се забелязаха технически проблеми. В средата на концерта групата направи пауза, от която публиката се възползва, за да отдъхне и да набере сили за втората част.
Почивката трябваше да бъде 20 минути, но леко се удължи, което обаче не се усети. Публиката се поувеличи и започна да навлиза сериозно в мероприятието. Втората част започна по същия начин като първата – здраво. От сцената се лееше енергия, която заплашваше да срине помещението, а и зрителите помагаха, раздавайки се колкото могат. Емоционалният градус се покачваше с всяко изпълнение. За да кулминира в биса, състоящ се от 3 песни – “Amerika”, “Seemann” и “Mein Land”. В крайна сметка след около 3 часа стегнат сет и тотално себераздаване от двете страни ELINOR се поклониха на публиката, която бурно ги аплодира, и се оттеглиха от сцената, за да се срещнат с почитателите и да пийнат по едно с тях.
Емоционално и размазващо – така с две думи може да се обобщи представянето на ELINOR в сряда вечер. Музикантите показаха нагледно как се прави истински трибют, осигурявайки ни усещането, че сме на концерт на оригинала. И съвсем заслужено заеха място в сърцата на зрителите.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото