Представяне на progressive-djent музикантите от Mindfold Express

1.Представи групата накратко.

Mindfold Express

Mindfold Express

Здравейте, Ние сме Mindfold Express от Русе/Бяла в текущ състав Стилиян Касимов и Боян Георгиев – китари и Стилиян Табаков – барабани. Групата бе сформирана в началото на 2009, но, като идеи и колаборации помежду ни, сместа започна да се забърква преди това. Винаги сме споделяли сходни музикални вкусове и тайно сме се надявали един ден да се сработим заедно, като група, и ето, че и този момент дойде. Свирим инструментален експериментъл/прог/джент нещо си.

2.Имате първи издаден албум. Разкажи за него…

Mindfold Express album cover

Mindfold Express album cover

 Стилиян: 

Aлбумът излезе ноември месец 2010 г. през

AMAdea Records. Записан и продуциран е от нас двамата с Боян. Съдържа 11 трака, като в 2 от тях ни гостуват Данаил Ненков от русенския духов оркестър със соло на саксофон и Tymon Kruidenier от Exivious, свирил също със Cynic.

3.Вярно ли е, че си търсите вокалист? Някакви по-специални изисквания, освен да може да пее?

 Боян:

Вече не. В периода, докато записвахме албума, издирвахме вокалист под дърво и камък, но уви – не успяхме да открием точния човек. През това време променяхме насоката на песните, докато накрая не получихме един добре балансиран инструментален албум, в който трудно може да се намери място за вокални линии. Смятаме така да продължим и за напред.

4.Правите ли клубни изяви?

 Стилиян:

За огромно съжаление все още не. Има ред технически, финансови, географски и трудови причини това да е така, с които се борим и когато сме в готовност, такива изяви ще има.

5.Как мислите, че се развива този стил музика в България, има ли почва или е още ъндърграунд?

 Стилиян:

Кой точно стил, хаха Ако говорим за джента, в най-добрия случай тепърва предстои да се развива, все още, до колкото съм запознат нищо не се случва, иначе фенове вече има. Относно термина ъндърграунд, мисля че в рамките на България всичко в по-екстремното изкуство е такова все още, с изключение на хардкора може би, който се радва на някакво развитие по моите далечни наблюдения.

Боян:

Ние много се радваме, когато открием български фен, който слуша групи сходни на нашата. Преди година мислехме, че тези хора са много малко, но благодарение на социалните мрежи успяваме да ги локализираме и се надяваме да помогнат за популяризирането на стила у нас.

6.Какво ви вдъхновява да правите точно такъв тип музика?

 Стилиян:

Ами преди всичко въпросните неща ни вдъхновяват да правим НЕ точно определен тип музика, може би това ще проличи при следващия албум. Вдъхновяват ни много различни неща, много от тях извън музиката, това е нещо присъщо за всеки артист, мисля, дори да не го съзнава. До колкото въпросът се отнася до музика, тримата имаме доста сходни и ‘широки’ интереси. Неща като Meshuggah и Animals As Leaders са от основните вдъхновения, но такива черпим и от по-далечни, като звучене артисти като Deftones, Allan Holdsworth и Venetian Snares например.

Боян:

Мисля, че в основата стои жаждата ни за нещо различно. Стиловете остаряват, тенденциите се променят. Искаме да накараме хората да започнат да мислят извън стереотипа, да разширят мирогледа си – това е идеологията на групата ни. И като съчетаем всичко това с музикалния ни вкус, резултатът е на лице.

7.Да очакваме ли нови проекти?

 Боян:

По принцип винаги сме отворени за съвместна работа с музиканти, без значение в какъв жанр или на какъв инструмент свирят, но за сега сме концентрирали всичкото си внимание в Mindfold Express.

8.Получавате ли съпорт и стимул от българска страна за да продължавате да издавате албуми?

Стилиян:

До колкото сме заслужили такъв към момента – да, има съпорт и то не малък, но мисля, че всичко предстои с излизането на сцена, където реално ще бъдем оценени и тепърва ще се сблъскаме с по-голяма аудитория.

Боян:

Честно казано по-голям процент от почитателите ни не са българи, като се има предвид популярността на стила в чужбина, но българската подкрепа, макар и не толкова голяма, е силна.

9.Какво представлява една репетиция на Mindfold Еxpress?

 Стилиян:

Празник, като Нова Година, Велик ден, сещаш се.

Боян:

Кършене в кръста, чупене на палки и много смях! Усърдната работа трябва да се подкрепя със стабилна доза усмивки и забавление, за да стане както трябва.

10.Имате ли странични проекти извън групата?

 Боян:

За сега не. Аз полагам известни усилия в сферата на трип-хоп/брейкбийт музиката, но все още не е дошъл моментът за появата на проекта на бял свят.

11.Бихте ли приели гост музиканти?

 Стилиян:

Ами към такива обикновено ние бихме се обърнали, ако някой изявява желание, незнам, зависи.

12.Какво мислите за събитията в момента?

 Стилиян:

Мисля, че България е в ‘криза’, най-(неправилно)-използваната дума от средностатистическия бг журналист.

Боян:

Точно в момента? В момента наближават избори – ужас. Ако имахме възможност бихме се включили в траурното шествие по случай смъртта на Народното Доверие.

13.Какво мислите за скорошното идване на извънземните през ноември?

 Боян:

Ами отдавна ги чакаме. Малко са подранили, но естествено ще ги посрещнем с отворени обятия, питка и сол. Може би и хоро, стига да знаят дунавско.

Стилиян:

Мисля, че е рано да се говори за това, но както всичко друго днес, слухове лийкват предварително. Идват 3 кораба със специална апаратура да продуцират следващия ни албум. Край.

Благодаря за готиното интервю, момчета! Надяавяме се да ви видим скоро на сцена.

Линкове към групата, където може да чуете тракове от техния първи албум:

http://www.myspace.com/mindfoldexpress

http://www.last.fm/music/Mindfold%2520Express?ac=mindfold%20

http://www.facebook.com/mindfoldexpress

http://www.amadearecords.com/view_album.php?object=80

 

  1. #1 написан от Трю Хуркя from HELL (преди 8 години)

    Това са човеците, свирещи интересна металическа музика. Всичко останало е скучен хеви метъл, малоумен поп и разни „… и ние можем като [популярна група от чужбина]“ , със съмнителен краен резултат.

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото