Почина George Young (AC/DC, EASYBEATS)

Третият от прочутите австралийски братя Young – George е починал на 70 годишна възраст. На официалната фейсбук страница на AC/DC се съобщава тъжната новина:

„С голяма скръб съобщаваме за смъртта на нашия брат и наставник George Young. Без неговото вещо ръководство AC/DC нямаше да съществува. Не може да се намери по-добър професионален музикант, композитор, продуцент и наставник.„Човек не би могъл да мечтае за по-добър брат.  Винаги ще си го спомняме с благодарност и ще го пазим в сърцата си.“

George Young е роден в Шотландия и е втория от четиримата синове в семейството. Няколко години по-късно фамилията се преселва в Австралия, където George основава групата Easybeats.  През 1973 -та Ангъс и Малкълм основават AC/DC и Джордж започва работа с тях.
Джордж Йънг е роден през 1946 г. в Шотландия. Той е вторият от четирима синове в семейство, което през 1963 г. се установява в Австралия. През 1965 г. Йънг и музикантът Хари Ванда основават групата „Ийзибийтс“, която просъществува четири години.
Сред най-големите му хитове са „Friday on My Mind“ и „Love Is in the Air“.

 

The-Easybeats

 

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото