Концерт на американското стоунър / хеви рок трио EGYPT на 8 май

muddy egypt

След напълно разпродадения концерт през март на Sasquatch (US) & The Flying Detachment, следващото американското рокенрол чудовище, което ще гостува за пръв път в България, са стоунър / хеви рок триото от Фарго, Северна Дакота – EGYPT.

Концертът ще се състои на 8 май 2016, неделя в столичния клуб *Mixtape5* по покана на „Грешния организатор”. Родните Muddy ще ударят едно рамо от българска страна.

Историята на EGYPT е дълга и разпокъсана, започваща в началото на 2005г. с едноименния им демо запис на CD, тлеещ се през следващите няколко години (през които групата се разпада), предаван от уста на уста в американския ъндърграунд, до момента в който Lyderhorn Records го издават на винил през 2007 г., а култовият стоунър лейбъл MeteorCity го преиздава на CD през 2009 г. През 2013 Egypt най-накрая имат пълноправен дебютен дългосвирещ албум – Become the Sun – издаден на винил от Doomentia Records и на CD от Totem Cat Records. Широко възхваляван от медии и фенове, албумът бързо се разпродава и в двата формата. Чуйте първия трак от албумът – https://youtu.be/BfryizBctss

През 2013 издават и сплит с тексаските риф машини Wo Fat, a през 2014 г., Doomentia преиздава Become the Sun на винил. Едноименният им албум също преживява преиздаване, този път върху винил чрез Doomentia. Повече от десетилетие след формирането си, Egypt са по-активни и известни от всякога, трупайки концерти с Dead Meadow JuciferToday Is The DayAcid Mothers TempleWeedeaterChurch of Misery и Orange Goblin.

Никога досега думите не са обикаляли света толкова бързо и няма нищо случайно в това, че Egypt търпеливо се придвижиха до предните редици на американския стоунър ъндърграунд. През 2015 г. групата излезе извън границите на Северна Америка с първото си европейско турне в подкрепа на новия албум Endless Flight, издаден през декември 2015. Какво е бъдещето на Egypt можем само да гадаем, но за група, която се е събрала отново в отговор на желанието на публиката и не поглежда назад, Egypt изглежда да са едва в началото на своята империя.

Подгряващи ще са Muddy, които биват описвани най – добре от следния цитат на Ивайло Александров: „Гротескно и грозно аморфно чудовище, газещо в калните, мудни води на потния слъдж метъл, което с всяка крачка, всеки лайв, взема още и още души“… и неслучайно Muddy бяха избранниците за съпорт за концерта на CROWBAR в България през 2015.

Ограниченото количество от 180 билети, които засега струват 13лв можете да откриете в http://wrongevents.ticketlogic.bg/ или от www.bilet.bg/каси/.

В деня на събитието ще струват 15лв, а на място 18лв.

За повече информация следете събитието в Facebook 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото