rockamring

Причината е заплаха за терористична атака. Първият ден на германския фестивал Rock am Ring е бил прекъснат след като предупреждение за терористична атака е принудила местната полиция да евакуира присъстващите от фестивалната зона.

Длъжностине лица са цитирали „конкретни доказателства“, които са ги принудили да вземат вътрешно решение в интерес на безопасността на присъстващите. Феновете са били помолени да напуснат територията спокойно и дисциплинирано. Над 80 хил. човека са били очаквани през уикенда близо до германски град Nürburgring. След спомена от Манчестър, който е още свеж в съзнанието на хората, организаторите на Rock am Ring са предпочели да заложат на сигурността като за събитието са били подсигурени 1200 полицаи. Решението за евакуация е било най-доброто в името на безопасността на феновете.

Организаторите са излезли със следното изявление:

„Поради терористична заплаха полицията ни посъветва да прекъснем фестивала. Помолихме всички посетители да напуснат мястото на фестивала по спокоен и овладян начин, насочвайки се към изходите и къмпингите. Трябва да подкрепим полицейските разследвания.

Всички посетители ще бъдат информирани за всяко развитие по всички канали на Rock am Ring Social Media, радио и високоговорители. Надяваме се фестивалът да продължи утре. Благодаря ви за съдействието.“

Сред хедлайнерите на тазгодишното издание на Rock am Ring са Rammstein, System Of A Down, Prophets Of Rage, In Flames. Като в отменената вечер Rammstein е трябвало да бъдат хедлайнер.