THE SISTERS OF MERCY VisionМиналата година The Sisters Of Mercy отпразнуваха 30 години от издаването на “First And Last And Always” с издаването на бокс сет с плочи, съдържащи първите два албума на групата: “First And Last And Always” от 1985 и “Floodland” от 1987. Това лято групата се връща към третия си студиен албум “Vision Thing”, излязъл през 1990. Освен неговия оригинален траклист, в новото издание ще бъдат включени и синглите “More”, “Doctor Jeep” и “When You Don’t See Me” на 12-инчов винил.

“Vision Thing Vinyl Collection” ще бъде достъпен на 29 юли в атрактивен джоб. Сетът включва оригиналния албум и три сингъла, отпечатани на 180-грамов винил. На същата дата, бокс сетът ще бъде пуснат и дигитално. Албумът и синглите ще могат да бъдат теглени и индивидуално.

Когато през 1989 The Sisters Of Mercy отиват в Дания, за да запишат “Vision Thing”, те са в почти напълно различен състав. Единствено Andrew Eldritch – създателят и фронтмен на групата, участва в записването на предишния албум “Floodland”. За новия запис към него се присъединяват дръм машината Doktor Avalanche, китаристът Andreas Bruhn и басистът Tony James (преди това част от Generation X и Sigue Sigue Sputnik). По време на записите групата вика и още един китарист – Tim Bricheno, който преди това участва в групата от Лийдс All About Eve.

Резултатът е албум, комбинация от сурови записи (“When You Don’t See Me”), ударен звук (“Doctor Jeep”), и политически гняв  (“Vision Thing”). В последната използват фраза, приписана на George H. Bush – най-вероятно подтикнала гнева на Eldritch. Бързият ритъм и енергичното звучене отстъпват в баладичните “Something Fast” и “More” – хипнотичния първи сингъл, продуциран от Eldritch и Jim Steinman (Meat Loaf), участвал и в продукцията на песни от “Floodland”.

Освен студийния албум, “Vision Thing Vinyl Collection” включва музика от три 12-инчови сингли. От избраните са “You Could Be The One”, Б-страната на “More”, удължен микс на “Doctor Jeep” и изпълнения на живо на “Knocking On Heaven’s Door”, “Ribbons” и “Something Fast”.

“Vision Thing Vinyl Collection” ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

VISION THING VINYL COLLECTION

Track Listing:

 

Vision Thing

 

Side One

 1. “Vision Thing”
 2. “Ribbons”
 3. “Detonation Boulevard”
 4. “Something Fast”

 

Side Two

 1. “When You Don’t See Me”
 2. “Doctor Jeep”
 3. “More”
 4. “I Was Wrong”

 

More (12”)

 

Side One

 1. “More”

 

Side Two

 1. “You Could Be The One”

 

Dr. Jeep (12”)

 

Side One

 1. “Doctor Jeep” (Extended Mix)

 

Side Two

 1. “Knocking On Heaven’s Door” (Live 1985)

 

When You Don’t See Me (12”)

 

Side One

 1. “When You Don’t See Me” (Remix)Side Two
 1. “Ribbons” (Live, November 1990)