Полази ни новият ВИРУС

Преди няколко дни (в събота 10.03) се проведе поредната Thrashing mania. За малко повече от година, поредицата се превърна в култова сред ъндърграунд средите и направи вече 9 издания. Този път гостите бяха от доста по-далеч, а не от Балканския полуостров, както сме свикнали. А и не са новоизгряваща група, а траш легендата от Англия – VIRUS. Концертът се организира от новата агенция BGTSC и както се оказа, единият от тях е фен на групата още от 80-те на миналия век и с това събитие си сбъдна младежката мечта.

[lg_image folder=“2012 year/Virus/New Disease/“ image=“New_Disease_05.jpg“ align=“left“ display=“thumb“]Концертът започна с леко закъснение (обичайно, но не досадно). На новото място на клуб The BOX, където е по-широко и удобно. За подгряващата група организаторите бяха избрали българите NEW DISEASE. Те започнаха скоростно с тежки рифове и агресивно пеене. Изпълниха предимно авторски парчета, но вмъкнаха и няколко кавъра, от които стана ясно кои са основните влияния на групата – Макс Кавалера и предимно Soulfly.

[lg_image folder=“2012 year/Virus/Virus/“ image=“Virus_49.jpg“ align=“right“ display=“thumb“]По време на сета им цялата група VIRUS излезе в клуба и веднага бе „нападната” с плакати (предвидливо раздавани на всеки, който иска, на входа) за автографи. Coke Finlay дори се отдели за малко, за да се снима с най-големите си фенове. Тогава обмених няколко думи с него. Каза, че адски се кефи че е в България, а и много му харесаха момчетата от NEW DISEASE. Оприличи стила им на Hatebreed, който бил много модерен при тях.

Англичаните бяха донесли и малко мърч, имаше тениски на групата по 10 лв! И последното им ЕР за 5лв. Има ли нужда да казвам, че при тези цени и събралите се наистина фенове (а не „фенове”) всичко свърши за минути.

След като съкратиха малко изпълнението си (заради известното закъснение на концерта), българската група посвети последното парче (кавъра на ДиСи) на английските си колеги и целия клуб запя вечната класика.

[lg_image folder=“2012 year/Virus/Virus/“ image=“Virus_03.jpg“ align=“left“ display=“thumb“]Не след дълго на сцената вече бяха траш-ветераните от VIRUS. Започнаха без много церемонии – директно и ударно. Coke Finlay стоеше здраво и стабилно в центъра и на сцената и на цялата музика. Постоянно подканяше феновете, а те от своя страна откликваха, а и сами си правеха кефа с пого, куфеене, съркъл-питове и т.н. Групата изпълни цялото си последно ЕР и ни разходи из старите си 80-тарски три албуми, с осъвремени яки аранжименти. Имаше и изненада и подарък за публиката – две нови парчета, за които Coke държеше да чуе честното ни мнение. А те за мен бяха най-добрите им досега песни. И им го казах дори и след концерта. [lg_image folder=“2012 year/Virus/Virus/“ image=“Virus_53.jpg“ align=“right“ display=“thumb“]Ей така в преплетени, развеяни, дълги коси и приятелско побутване и блъскане измина траш-вечеринката ни. Още по-откровено приятелска стана, когато ритъм-китариста Scott Lauzon на последната песен леко избута предните куфеещи редици и слезе в центъра на публиката. Така изкара до края на песента, сред прегръдките и потупванията от страна на феновете.

[lg_image folder=“2012 year/Virus/Virus/“ image=“Virus_63.jpg“ align=“left“ display=“thumb“]VIRUS искрено благодариха на дошлите метъли и веднага след края се смесиха с тях за по бира и приятни разговори. Имаше и обща фото-сесия на всички замесени музиканти и организатори на сцената, с което скрепиха българо-английската траш дружба.

Ясно е, че Thrashing Mania няма да стане многохиляден фестивал, а и няма нужда! Защото ние, малкото, но предани фенове на тая ъндърграунд музика, ще чакаме с нетърпение следващите издания.

 

ГАЛЕРИИ
Virus
Virus
102 снимки
New Disease
New Disease
21 снимки
   

 

  1. #1 написан от SAXON (преди 8 години)

    Малко полицаят от Ало-Ало го е писал, но иначе е от сърце 🙂

    Следващата мания е на 06.06. – скоро инфо …

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото