Подробности за новия албум на ARCTURUS

arcturusarcturiancd

Норвежките експерименталисти ARCTURUS, които ще издадат на 8 май първия си от десет години насам студиен албум със заглавие „Arcturian“, споделят някои подробности за него.

Клавиристът Steinar „Sverd“ Johnsen и неговият космически състав, който се състои от бивши и настоящи членове на ULVER, MAYHEM, DIMMU BORGIR, BORKNAGAR и VED BUENS ENDE, нямат равни на себе си в създаването на изкуство, владеенето на инструментите и артистичен подход от момента на основаването си през 1991г. От този момент групата върви по тънката граница между гениалност и безумие, и всеки нов албум е междузвездно пътуване. ARCTURUS уверено надскачат своето време и могат със сигурност да се смятат за въплъщение на авангардния метъл.

„Arcturian“ е петият студиен албум на ARCTURUS и новината за излизането му изненада много фенове. В него музикантите, притежаващи безгранична креативност, са се опитали да предадат чрез музиката величествеността и красотата на открития космос, обединяващ грандиозност и филигранност. Новата музика на групата се отличава със смелост и непредсказуемост, както и великолепната обложка, създадена от художника Costin Chioreanu, (TRIPTYKON, DARKTHRONE) в тясно сътрудничество с групата. С реализирането на „Arcturian“, ARCTURUS доказват още веднъж, че над тях са само звездите.

“ В ‘Arcturian’ има елементи от цялата история на ARCTURUS“

– споделя китаристът Knut Magne Valle

„Ние се връщаме към използването на истински барабани, истински струнни и импровизирани китарни сола, записани на първи дубъл, така че албумът има автентичност и свой собствен живот, което не се среща често в наши дни. Работихме упорито, за да смесим стария саунд на ARCTURUS с нашия нов материал, и достигайки целта, получихме като резултат доста по-еднородна и мистична звукова картина.“

И докато чакаме новия албум, да се насладим отново на пилотната композиция „The Arcturian Sign“

 

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото