Подробности за новия проект на SCAR SYMMETRY

SCAR SYMMETRY обявиха, че концептиуалният им албум ще е трилогия под името „THE SINGULARITY“. Китаристът Per обяснява, че миналата година Henrik (барабанистът) му е споделил готината си идея за концептуални текстове, но всичко било толкова сложно, че се оказало, че не могат да поберат историята само в един албум.

Затова решихме: вместо да пишем нов албум, започнахме да работим по трилогия от албуми- най-амбициозният проект в кариерата ни.
Първият от трите албума се казва „The Singularity (phase: Neohumanity)“. В следващите десетилетия ние ще видим издигането на изкуствения интелект и трансхуманизъм. Човечеството ще изгради артилекти (изкуствени интелекти) с умствени способности, на много по-високо ниво от човешкото мислене. До 2030г. една от най-големите световни индустрии ще бъде „изкуствени мозъци“, използвани да контролират артилектите, което ще бъде истински интелигентно и използваемо. Милиони хора ще са готови да похарчат повече пари за артилект, вместо за кола.
Така за около десетилетие ще има преуспяваща индустрия за изкуствени мозъци и почти всеки ще има артилект, който ще се обновява на всеки две-три години. Всяка артилектова генерация ще бъде по-умна и по-полезна от предшната, така че дупката между нивото на човешката интелигенция и нивото на изкуствения интелект да се смалява всяка година. Ще има такива, които приемат с отворени обятия новата технология, както и такива, които й се противопоставят. Но ще има и такива, които ще добавят артилектуални компоненти върху собствените си тела, възнамерявайки да се превърнат в своеобразни богове на артилектите.
Издигането на артилектите и киборгите ще бъде разрушително за човешката култура, създавайки отчуждение и омраза. Децата, засегнати от нанотехнологията и компонентите, ще са мъртви за родителите си, които гледат как потомството им се превръща в киборги, защото вече не са хора, а артилекти в човешка дегизировка. Тези, които се противопостовят на киборгите и артилектите ще трябва да се прицелят отрано към задаващия се конфликт, в противен случай ще бъдат повалени от по-могъщите сред изкуствените създания.
Добавете към това нарастващото клониране, където умовете могат да бъдат свалени и качени във вечния физически живот и ще видите една много по-различна реалност да се появи на Земята.
Сингулярността е тук: задават се технокалипсис и кибергедон!

Припомняме ви, че Scar Symmetry ни гостуваха на поредното издание на Sofia Rocks- на първия ден от фестивала през 2012г. Снимки от участието вижте тук.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото