Подробности за бокс-сета на ULVER „Trolsk Sortmetall 1993 – 1997“

Дългоочакваният бокс-сет на норвежците ULVER, работата върху който отне няколко месеца най-накрая се намира в процес на реализация. Самото заглавие на изданието – “Trolsk Sortmetall 1993-1997” дава представа за това, какво можем да очакваме. Той е посветен на този период от кариерата на ULVER, когато те свиреха метал. Боксът обединява в себе си албумите “Bergtatt” (1994), “Kveldssanger” (1995) и “Nattens Madrigal” (1996), известни под общото заглавие “The Trilogie – Three Journeyes through the Norwegian Netherworlde”, под което бяха пуснати през 1997г. на лимитирано винилово издание в тираж само 1000 копия.

Освен това в бокс сета ще бъде включено легендарното демо “Vargnatt” (1993), рядката композиция “Synen” от компилацията на лейбъла Cthulhu от 1997г., а също и неотдавна намерени репетиционни записи от “Nattens Madrigal”, направени на четирилентов магнетофон.

Изключение от всичко изброено е “Nattens Madrigal”, който остава яростен блек метал, но сега е представен в доста по-смегчен ремастериран вариант под авторството на Tom Kvolsvoll, направен в студио Strype Audio в Осло. Останалият материал е ремастериран от Jaime Gomes Arellano в лондонския Orgone Studios под ръководството на лидера на ULVERKristoffer Rygg.

“Trolsk Sortmetall 1993–1997” ще бъде издаден на пет CD в слипкейс със сто странична книжка. Както и на четири LP с прилежаща касета. Цялото оформление е на парижкият художник Metastazis, който вече е работел с ULVER и за оформянето на това издание е получил достъп до голямо количество непубликуван материал на групата.

Общото звучене на “Trolsk Sortmetall 1993-1997” ще е почти три часа и ще е важно документално свидетелство за ранните години от кариерата на норвежците.

Съдържание на CD бокса ще изглежда така:
CD 1: Vargnatt
CD 2: Bergtatt – Et Eeventyr i 5 Capitler
CD 3: Kveldssanger
CD 4: Nattens Madrigal – Aatte Hymne til Ulven i Manden
CD 5: Nattens Madrigal – репетиционен запис с четири композиции от 1995г.

В бокса ще има и книжка от 104 страници, в която са представени непубликувани фотографии и картинки, текстове на норвежки със съответен превод на английски език. Коментари написани както от членовете на групата, така и от техни близки приятели, сред които Jon “Metalion” Kristiansen, основател на лейбъла Head Not Found, Chris Bruni, Profound Lore Records, Michael Moynihan и Mark Pilkington, от издателство Strange Attractor Press.

Тиражът на CD бокса ще е три хиляди екземпляра.

Съдържание на виниловия бокс:

LP I: Vargnatt
LP II: Bergtatt – Et Eeventyr i 5 Capitler
LP III: Kveldssanger
LP IV: Nattens Madrigal – Aatte Hymne til Ulven i Manden
Касета: репетиционен запис с четири композиции от 1995г.
Освен това в бокса ще има плакат 60 x 30 см и 32-странична книжка с размера на винилова плоча, със същото съдържание както книжката от CD бокса.

Тиражът на виниловия бокс ще е две хиляди екземпляра,като разпределението по цветове ще изглежда така:

1500 – черни
400 – сребърни
100 – прозрачни, които ще включват специален арт-принт, подробности за, който ще бъдат обявени по-късно.

Прозрачната версия ще се продава само чрез европейските и американски клонове на CM Distro и само по един екземпляр на клиент. Приема на предварителни поръчки стартира на 20-ти ноември.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото