30 години „Pleasure To Kill“ на KREATOR

 Всички научихме за юбилея на траш метъл класиката „Reign In Blood“ на SLAYER, но така и не го оповестихме, тъй като бяхме прекалено заети да надуваме вечните „Angel Of Death“, „Postmortem“ и „Raining Blood“ през вечерта на 7-ми октомври. 😉 Сега обаче, искаме да погледнете отново назад в миналото и да обърнете внимание на още едно велико творение от същия жанр, което днес навършва 30 години от издаването му – „Pleasure To Kill“ на KREATOR!

n4551 Излязъл също през далечната 1986 г., „Pleasure To Kill“ е вторият студиен албум на немските траш метъл ветерани и сигурно най-бързият, който някога са създавали. Той е записан в студио Music Lab в Берлин и е продуциран от звуковите инженери Ralf Hubert и Harris Johns. Обложката, която е дело на Phil Lawvere, отлично улавя концепцията на творбата – когато Mille Petrozza е измислял текста и музиката за албума е бил много вдъхновен от филма „Faces of Death“ (1978) и затова винаги е твърдял, че във всяка една песен от албума се пее за смърт, причинена по различни начини. Крайният резултат – 38-минутна кървава касапница, изпълнена с жестокост и насилие, която надхвърля всичко що се наричало „бързо“ дотогава.

 „Pleasure To Kill“ е албумът, който всички музиканти от дет, блек и траш метъл стила могат да оприличат като едно от най-огромните вдъхновения в цялата екстремна сцена – и музикално, и концептуално. Трудно може да се опише колко здрав е той – като започнем от свирепите китари и яростните вокали на Mille Petrozza и стигнем до разпалените барабани на Jürgen Reil (още по-познат като Ventor), който освен зад касите, застава и зад микрофона в три от парчетата. В песните се усещат дори някои прогресив елементи, които са оставили не малка следа в групи като MESHUGGAH, THE DILINGER ESCAPE PLAN и PROTEST THE HERO. Въпреки това, „Pleasure To Kill“ е един от най-силните записи, които истинският олд скуул траш метъл може да предложи.

Списък с песни и обложка:807

01. Choir of the Damned (instrumental)
02. Ripping Corpse
03. Death Is Your Saviour
04. Pleasure to Kill
05. Riot of Violence
06. The Pestilence
07. Carrion
08. Command of the Blade
09. Under the Guillotine

  1. #1 написан от miroslav (преди 3 години)

    да,да,наистена култова творба.

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото