DEjan_Ilijic_photo_114 май – 19:30ч. – Благоевград – Голямо концертно студио на Радио Благоевград

15 май – 19:30ч. – София – Първо студио на БНР (бул. „Драган Цанков“ 4)

16 май – 19:30ч. – Пловдив – Камерна сцена Пловдив в Радио Пловдив

 

На 14, 15 и 16 май един от водещите джаз пианисти на Балканите – Деян Илиич пристига у нас по покана на фестивала „Аларма Пънк Джаз“ на БНР, за да представи програмата от новия си солов албум Dyad (Metropolis Records, 2019) съответно в Голямото концертно студио на Радио Благоевград, в Първо студио на БНР в София и на „Камерна сцена Пловдив“ в Радио Пловдив.

Деян Илиич (1979) е пианист и композитор, създател на ню джаз квартета Eyot – група, станала любима на българската аудитория през последното десетилетие, след участията си на радиофестивала „Аларма Пънк Джаз“ на БНР (2011, 2015, 2017, 2018), Джаз фестивала в Банско (2012) и „Джаз Перелик“ в Родопите (2013). С квартета Деян е обиколил целия свят – Япония, Китай, Франция, Германия, Великобритания, Швейцария, Дубай… Наричани „Нирвана на европейския джаз“, Eyot са носители на наградата на Midem в Кан, а последните им два албума Similarity (2014) и Innate (2017) са записвани съответно от Джим Бар (басиста на Portishead и Get The Blessing) в Бристъл и от Стив Албини в легендарното студио Electrical Audio в Чикаго.

Програмата са соло пиано на Деян Илиич от новия му албум Dyad (2019) ще бъде представена в три поредни дни в три концертни студиа на БНР – Благоевград (14 май), София (15 май) и Пловдив (16 май), само две седмици след сръбската концертна премиера в рамките на Световния ден на джаза. Освен пиесите от Dyad, сътворени на границата между джаза, съвременната музика, ембиънт-музиката и загатнатите фолклорни мелодии и ритми, в концертната програма ще има и солови версии на някои от добре познатите произведения на квартета на Деян. От 2018г. Деян е член екипа на Белградския джаз фестивал.

Билети за София и Пловдив има в онлайн системата на EpayGo (генерален спонсор на турнето) и на касите на EasyPay в цялата страна, за софийския концерт в Първо студио на 15 май билети могат да бъдат закупени също и в Рекламно-информационния център на БНР, а в Голямото концертно студио на Радио Благоевград входът е свободен.

 

Билети (София)

Билети (Пловдив)

 

Трите концерта във FACEBOOK:

БЛАГОЕВГРАД, 14 май

СОФИЯ, 15 май

ПЛОВДИВ, 16 май