Петъчен модерен български метъл в Rock Bar Fans

Четири примерни извадки от българската метъл сцена се събраха снощи, 22 януари, за съвместен концерт в Rock Bar Fans. Още на входа се виждаше мърч „масата“, където групите бяха представили различни артикули, носещи имената им. Измежду редовните тениски бяха наредени дискове, медальони и значки.

bloodrush 01.2016Концертът започна към 22:00ч с първата група, гостите от Добрич. Трите момчета от BLOODRUSH признаха, че това е първият им „истински концерт в София“, но след изпълнението им съвсем сигурно няма да е единственият път. Макар и за таланта годините не са важни, трябва да се отбележи крехката възраст на членовете на тази група, което вероятно е главният фактор да звучат толкова свежо. Стегнат звук, ритъм, който те кара да се движиш и запомящи се песни – ето на какво беше свидетел и слушател публиката. BLOODRUSH свириха парчета от вече издадения си албум „No Man’s Land“, но вмъкнаха в сетлиста си две нови песни. Дори скъсаната китарна струна в края на изпълнението им не ги спъна. Софийската публика определено оцени това, което чу от тях.

 

humanity may sink 01.2016Следващи на сцената се качиха другите гости, вече познатото име по столичните клубове – HUMANITY MAY SINK или както те хумористично се представиха,“Човечеството може мивка“. Перничаните бяха тежката нотка на вечерта. Разбрахме, че китаристът Мартин е болен, но това, разбира се, нито попречи на групата в представянето ѝ, нито пролича за момент. Групата редуваше интересни семпли и електронни вметки с ударното си звучене. Идеалната комбинация за слушателите, които освен да мошват, имат нужда и да потанцуват. Петорката допринесе за настроението на вечерта и се вписваше точно в рамките на това, което този концерт трябваше да бъде. BLOODRUSH разбраха същата вечер, че за тях ще има слушатели тук, но HUMANITY MAY SINK знаят от години, че са винаги добре дошли в софийските клубове.

 

 

ицо 40 days later 01.2016

40 DAYS LATER бяха третата група, която се изправи срещу публиката. Като едни от домакините на вечерта, те се чувстваха като у тях си, точно както трябва. Започнаха със сингъла си „In Depths“, който наскоро се сдоби с официално видео. В репертоарът им беше вмъкнат и редовния кавър на OF MICE & MEN „Bones Exposed“, който звучи все по-добре с всеки изминал път. Представянето на групата беше достатъчно енергично, за да зарази публиката. След „Antigravity“ и „New Dawn“ дойде ред за финал с „Before The Gates“ и на сцената беше поканен гост вокалист – Иван Мунин от FRAGMENTS OF EXISTENCE. Като бонус към вечерта, 40 DAYS LATER бяха приготвили лимитиран брой ръчно изработени медальончета, предоставени от ScotlandPipe, които се продаваха ексклузивно на този концерт.

 

fyeld 01.2016Публиката приветства на сцената дългогодишните си любимци от група FYELD. Те са една от групите, които когато обещаят добро настроение, това не са само приказки. Те откриха своят момент на вечерта с вечната „Syco Level“ и продължиха с едни от най-известните си парчета като „Adrenawheel“ и „40 Years In The Desert“. Точен звук, много енергия, FYELD винаги са парти. Публиката не ги остави да си тръгнат лесно. След като изпълниха част от собствените си песни, всичко преля в известни кавъри. Чухме „Roots Bloody Roots“ на SEPULTURA, „Pray For Me“ на KORN, „Blitzkrieg Bop“ На RAMONES и дори „Omen“ на PRODIGY, макар че изпълнението повече напомняше това на CROSSFAITH. Гост вокалистите бяха актуални за този концерт и да помагат на HellBobz излизаха Тошко от JFT и Георги от 40 DAYS LATER.

 

FYELD, 40 DAYS LATER, HUMANITY MAY SINK и BLOODRUSH, а също и всички от Rock Bar Fans, спретнаха една изключително приятна петък вечер на всички присъстващи. Ако ви се слуша качествен, модерен, български метъл, изберете която и да е от тези четири групи и просто идете да ги чуете на живо. Струва си.

СНИМКИтук.

  1. #1 написан от Вал (преди 4 години)

    Концертът беше супер як 🙂

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото