PESTILENT HEX с дебютен албум

Избуяли от гнилата почва на финландската екстремна метъл сцена, ново сформираната група PESTILENT HEX оповести идването на своя дебют, „The Ashen Abhorrence“, на 8 юли. Добре известни от своите групи DESOLATE SHRINE, ORDINANCE или CORPSESSED, музикантите L. Oathe (всички инструменти) и M. Malignant (вокали и текстове) решават, че е назрял моментът да придадат музикална форма на техните блек метъл виждания.

Черпейки дълбоко от кладенеца на втората блек метъл вълна от 90-те, майсторското първо издание е безупречно благоговейно съчетание от симфонична носталгия, модерна сила и възхитителен мрак в шест глави:

01. Chapter I : „The Ashen Abhorrence“
02. Chapter II : „Nature Of The Spirit“
03. Chapter III : „Mephistophelean Liaison“
04. Chapter IV : Interlude – „Mists Of Oneiros“
05. Chapter V : „Old Hag“
06. Chapter VI : „Banishment“

„The Ashen Abhorrence“ е написан и аранжиран между 2017 и 2021. Инструментите са записани в Desolate Dungeon, вокалите във Furnace 5034. Смесването е направено от L. в Desolate Dungeon. H. Sorvali (MOONSORROW, FINNTROLL) се е погрижил за мастерирането в Trollhouse Audio.

„The Ashen Abhorrence“ е първото издание на групата. Отнема им пет години усилен труд и подлудяващо вдъхновение, за да го завършат. Това е концептуален албум в музикално и лирично отношение, който се занимава с фаустовските стремежи, магьосничеството, притежанието и царството отвъд – завършвайки с мъчителни резултати.

Първият сингъл от албума Chapter I : „The Ashen Abhorrence“ можете да чуете по-долу в колаборация с Black Metal Promotion.

Албумът ще излезе чрез Debemur Morti Productions на 8 юли. Предварителна поръчка е налична тук и тук.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото