Paramore разкриха подробности около техния очакван с огромно нетърпение едноименен нов албум. “Paramore” ще бъде издаден на 9 април 2013 през Fueled By Ramen. Първият изцяло нов материал от повече от 3 години на номинираната за Grammy банда Paramore е силно очакваният последовател на техния сертифициран със злато от RIAA албум от 2009 година “brand new eyes”.

Албумът – четвърти студиен запис на Paramore – е продуциран от  номинирания за Grammy продуцент Justin Meldal-Johnson, известен с работата си с такива разнообразни артисти като Beck, Nine Inch Nails, Tegan and Sara и M83. Първият сингъл от “Paramore” е озаглавен “Now”.

Paramore – певицата Hayley Williams, басистът Jeremy Davis и китаристът Taylor York – разкриха новината първо чрез съобщение публикувано на официалния сайт на бандата .

Цялото създаване на този албум беше преоткриване на нас самите като банда и като приятели”, пише групата. “Това беше процес, който ни даде свободата да изследваме нови артистични територии и да се освободим като музиканти, певци и като хора също! Наистина, почувствахме, че най-добрият начин да го озаглавим е като му дадем нашето име. Този албум сме ние.”

Бандата ще подкрепи излизането на “Paramore” с горещо очаквано турне в югоизточна Азия и Австралия. Обиколката ще включва дати в Тайланд, Малайзия и Филипините, както и участие на австралийския годишен фестивал Soundwave.

* * * * *
Последовател на сертифицирания с платина втори албум на групата “RIOT!” от 2007 година  е “brand new eyes”, който официално затвърждава Paramore като една от най-популярните и значими съвременни банди.

Продуциран от носителя на награда Grammy Rob Cavallo (Green Day, Kid Rock, My Chemical Romance) и ко-продуциран от бандата, албумът влиза в класацията за албуми Billboard 200 под #2, регистрирайки най-големите продажби в първа седмица в историята на Fueled By Ramen до днес. Албумът също така се доказа като международен феномен, влизайки в класациите за албуми под #1 в Ирландия, Австралия, Нова Зеландия и Обединеното кралство, както и под #2 в Мексико и #3 в Канада

“brand new eyes” се радваше на възторжени отзиви и от страна на критиката, като Entertainment Weekly нарича “уверената” колекция “един рядък пънк албум, който не го е страх да се усмихне”. Billboard заявява, че този албум бележи “пълноправното въвеждане на Paramore в елитната класа на рока”. “Нещо повече от просто пънк-поп”, заявява USA Today, а Spin обобщават всичко това най-добре, мигновено включвайки “brand new eyes” в своята селекция “30-те най-добри албума на 2009 година… до сега”.

Подплатен със сензационните хит сингли “Ignorance”, “Brick By Boring Brick”  и “The Only Exception, “brand new eyes” беше избран за “Албум на годината” в анкетата “Readers Poll ’09” на Alternative Press и застана на #2 в собствената класация на списанието за “Най-добрите албуми на 2009 година”. AP освен това обяви Williams за “Най-добър вокал на годината”, а Spin посочи откриващото шоу от “The PARAMORE Tour като ”един от “30-те най-големи концерти на 2009”.

И с това признанията за бандата не свършват, като Paramore бяха обявени за “Любима рок банда” за 2010 година на People’s Choice Awards. “The Only Exception” получи номинация за Grammy за “Най-добро поп изпълнение на дуо или група с вокали”, което се нарежда до предишната им номинация за престижните награди, тази за “Най-добър нов артист” за 2008. В допълнение, хит сингълът на бандата “Decode” – включен в “Twilight—Original Motion Picture Soundtrack” – получи номинация за Grammy за “Най-добра песен, писана за филм, телевизия или друга визуална медия”.

Албумът “Paramore” на Paramore ще бъде на българския музикален пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.