Паметният сингъл ‘LOVE ME DO’ на THE BEATLES излиза на 7-инчов винил

Нова група от района на Ливърпул. Това е първият им запис, но вече имат последователи и изглежда, че са неочакваните фаворити на седмицата.

Record Retailer (4-ти октомври, 1962)

Преди 50 години безизвестна група от Ливърпул пуска дебютен сингъл, който така бързо завърта колелото на успеха, че превръща бандата за отрицателно време в най-популярната и топ-продаваната в музикалната история.

Първият сингъл на The Beatles през Parlophone – “Love Me Do” излиза на музикалния пазар на 5-ти октомври, 1962 г. на 7-инчов винил с парчето “P.S. I Love You” на Б-страната. За да отпразнуват 50 години от това важно събитие в историята на британската музика, Apple Corps Ltd. и EMI имат удоволствието да обявят 22-ри октомври за премиера на дубликатния сингъл с оригинален дизайн на обложката на Parlophone в лимитирана серия. Аудиото на възпоменателния сингъл e взето от моно ремастера от 2009, за да осигури най-доброто качество на звука за слушателя.

И двете страни на сингъла “Love Me Do” са оригинални композиции, отбелязващи знаменитото начало на групата и първите стъпки й стъпки в музикалния бизнес. За периода от една седмица сингълът влиза в британската класация на 49-то място и се изкачва до 17-то, като се задържа в чарта 18 седмици.

“Love Me Do” оповестява пътешествието, което отвежда The Beatles до момента на несравним световен успех и признание, които продължават и до ден днешен.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото