Pain отново в България през ноември!

– Здравей Питър.

– Хей здравей, как си?

– Добре съм, благодаря. Тъкмо се върнах от Ragnarök Festival. Ти как си?

– Страхотно! И аз съм добре, даже доста добре!

– Кажи ми, как успяваш да вършиш толкова неща едновременно? Да подготвяш албума на Pain и същевременно да записваш в студиото и с други банди, като Kampfar, например, и техния невероятен нов албум Mare. Поздравления, наистина страхотно работа!

– Да, наистина е добър и аз го харесвам.
Не знам как успявам, имам малко свободно време и това е добре, защото мога да седна и да пиша, да подготвям материал. Всъщност аз сам си направих график – от декември до февруари тази година да се занимавам с подготвянето на новия албум, за да съм сигурен, че ще мога да завърша новия албум на Pain. Просто човек трябва да е концентриран. Това не е изморително, за мен е като приключение, забавление, никога не знаеш как ще звучи албума, докато не го завършиш.

– Да поговорим за обложката на „You only live twice“. Казваш, че си искал да е нещо средно между Nightmare before Christmas и Алиса в страната на чудесата, в следствие на което се появява Painhead. Ще бъде ли той на обложката на всеки следващ албум на Pain, както Eddie на Iron Maiden?

– Да, може би. Знаеш ли, хубаво е за една банда да има нещо, с което да се отличава. Не е нужно да видиш името, за да разбереш коя е бандата. Готино е да видиш нещо и да си кажеш: „ Аха, това е Pain!”

– А откъде идва този твой интерес към извънземните?

– Не знам, всъщност, може би защото е нещо неизвестно. Не знаеш кое е истина и кое не и това ме очарова, вдъхновява и винаги се получава хубава история.

– В тази връзка, би ли направил концепционален албум примерно по книгата„Пътеводител на галактическия стопаджия“?

– Хаха. Имаше няколко албума, които бяха като цяло свързани само с научна фантастика и такива неща. Нуждая се от много нови истории, за да се вдъхновявам и продължавам да правя това, което правя, защото когато пишеш понякога има опасност и да се отегчиш.

– Колко време ти бе нужно да подготвиш албума на Pain?

– Започнах да пиша още след излизането на последния ни, доста време отнема този процес – да пишеш, да хвърляш това, което смяташ, че не става и да се опиташ да го направиш, колкото се може по-добър накрая.

– Прегледах датите за турнетата тази година. Няма включена страна от Източна Европа, както и България. Няма ли да ни посетите?

– В момента работя над това, датите за турнетата ще се променят постоянно. Следващите седем седмици са заети, но определно мислим да ви посетим ноември месец, както и някои други страни от Източна Европа.

– Това е страхотно! А какво правиш в момента?

– Всъщност в момента нищо не правя, на промо трип съм. Промотирам новия албум, а това си отнема време, фестивали, обмисляне на турнето октомври месец, искам да е нещо грандиозно!

„You only live twice“ излиза на 3-и юни, когато е рожденния ти ден. Това случайно ли е? Ще отпразнуваш ли двойния празник?

– Да, така е, но това е случайно, датата е избрана от Nuclear Blast. Няма да ми е особено лесно на 3-и, защото на 4-и имаме грандиозен концерт тук в Швеция и не искам заради прекаленото празнуване предната вечер да съм скапан. Искам да се раздам на 100%.

– Доста банди записват при теб. Има ли такави, на които не би искал да си бил продуцент?

Аз съм човек, нормално е да правя грешки, но не мисля досега да съм създал някакъв лош продукт.

– Не, имам предвид да си се разочаровал от самата банда, от тяхното отношение.

– О, разбирам, да. Не, няма такова нещо. Досега всичко е било супер. Понякога си продуцент на 2-3 албума на някоя банда, но после е много важно тя да продължи напред. Да правиш повече от 3-4 албума с един и същи продуцент просто няма смисъл.

– Кои бяха факторите за създаването на индъстриъл проекта Pain. Кое те повлия?

– Искам малко да попроменя това-онова, дотогава бях правил винаги дет, блек, нещо ново – това е. А иначе старите неща на Fear Factory и Rammstein оказаха влияние, но сега се опитвам да се влияя сам.

– Всички чакат с нетърпение DVD-то от България. Ще излезе ли скоро?

– Да, ще излезе през ноември, гледах го и е страхотно. Чакам с нетърпение отзивите!

Благодаря ти и всичко най-хубаво!

(интервюто е осъществено със съдействието на WIZARD LTD.)

  1. #1 написан от Blacky (преди 12 години)

    Страхотно, не си личи умората, за която спомена. Ще ги видим отново през ноември!

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото