Ozzy отговаря публично на Bill Ward

black sabbath bill wardВокалът на BLACK SABBATH Ozzy Osbourne отвърна на „отвореното писмо“ на оригиналния барабанист на групата Bill Ward, в което Ward казва, че дори не обмисля завръщане освен, ако Ozzy не му се извини публично за получената серия от обиди.

В обръщение публикувано във Facebook, Ozzy казва:

Никога не съм искал да обсъждам това публично, но изявленията на Bill не ми оставят друг избор освен този – да отговоря честно и искрено.

 

 

WOW, Bill , на какво по дяволите си? Не мога да се извинявам за коментари и мнение, което може да съм направил по твой адрес в пресата по време на турнето и записът на албума на SABBATH – “13” – физически, знаеше че си прецакан. Tony, Geezer и аз не мислехме, че можеш да се справиш с двучасов сет с барабаните всяка нощ, така че взехме решението да продължим. Със състоянието на Tony се чувствахме притиснати от времето и знаехме, че то не е на наша страна.

 

 

Bill, престани с това за „неподписаният договор“ и нека сме честни. Дълбоко в себе си ти знаеше, че не си способен да направиш албум и 16 месечно турне.

 

 

За твое нещастие, инстинктите ни се оказаха верни, което беше доказано с твоето хоспитализиране поне няколко пъти през 2013. Последното ти пребиваване в болница беше за операция на рамото, за която казваш, че едва сега си се възстановил. Това означава, че световното ни турне щеше да бъде отказано. Така че как това е моя вина? Престани да се правиш на жертва и бъди честен със себе си и феновете ни.

Bill, изминали сме дълъг път заедно, нека спрем това преди да е излязло от контрол.

 

 

Господ да те благослови.

 

С обич, Ozzy.

Въпреки, че Ward в началото щеше да участва в реюниъна на BLACK SABBATH, който последва в края на 2011, той напусна рано и от тогава не е в добри отношения с бандата.

В своето открито писмо Ward написа:

С тъга на сърцето, трябва да кажа, че няма да участвам в никакви музикални проекти, докато не получа извинение за неправдите, които бяха казани по мой адрес. Имам малко до никакви очаквания това да се случи, но истината е, че очаквам извинение за всички думи казани от Ozzy, които аз почувствах като лъжи.

Ward не уточни какво точно е казал Ozzy и го е накарало да почувства, че има нужда от извинение. Има само изявление:

„Защото бях наказан публично, искам и Ozzy публично да се извини за думите си. И не чрез представител, а лично от него имайки предвид размера на обидата… това е което искам, за да мога изобщо някога да му бъда приятел отново.

През 2013 Ozzy намекна, че Ward не е във форма да записва и да обикаля на турне със SABBATH. Тогава той казва:

Ако трябва да съм честен не мисля, че той може да се справи с начинанието… Един барабанист трябва да е във форма. Той има вече два инфаркта. Не искам да нося отговорност за живота му.

По това време е имало слух, че SABBATH са искали Ward да свири само частично по време на концертите, защото не е бил достатъчно добре физически, за да се справи с цяло мероприятие.

Тогава пред The Pulse Of Radio, Ozzy казва, че не може да обвинява Ward за начина, по който се е почувствал.

Ако някой ми каже „Трябва да пееш с този човек“ и ми посочи друг, ще съм бесен. За това начина, по който той се чувства е разбираем. Не казвам, че е прав или крив. Но ние имахме мисия, да направим албум. Ако не бяхме постъпили по този начин, щеше да отнеме два пъти повече време, а до момента вече се проточи повече от необходимото.

Наравно с извинение от  Ozzy, Ward иска „справедлив договор“, за да може да бъде поправена вредата.

В заключение Ward казва:

Зависи от тях. Наистина ми липсва да свиря с бандата, с тях като хора. Бях с разбито сърце, след като загубих това, което мислех, че сме. И сега всички знаят каква е позицията ми.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото