От цялата си кариера OPETH се гордеят най-много с концерта в Пловдив

opeth-2013Една от най-съществените прогресив групи в света в момента – OPETH отново е в центъра на вниманието, заради новия студиен албум ‘Sorceress’, който излезе на 30-ти септември – точно година след впечатляващия концерт с оркестър в Пловдив.

В ново видеоинтервю, двете централни фигури в групата – МИКАЕЛ ОКЕРФЕЛД (китара и вокали) и ФРЕДЕРИК ОКЕСОН (китара) отговарят на въпроса, кои са моментите в цялата им кариера, с които се гордеят най-много.

ФРЕДЕРИК отговаря така:

„Това е концертът, който направихме миналата година в Пловдив, България, със симфоничен оркестър. Беше истинска магия. Опасявахме се, че нещата могат да се провалят, но всъщност се получи много добре. Едно твърде различно от другите ни концерти шоу с невероятната атмосфера сред руините на този театър.“

ОКЕСОН дори твърди, че ЮЛИЙ ЦЕЗАР е посещавал Античния театър.

Три от песните от концерта в Пловдив са включени като бонуси в луксоното издание на албума от Moderbolaget Records / Nuclear Blast.

Това са: ‘Cusp Of Eternity’, ‘The Drapery Falls’ и ‘Voice Of Treason’ – и трите с участието на оркестъра на Държавна опера Пловдив под диригенството на ЛЕВОН МАНУКЯН.

 1. #1 написан от Интересно (преди 3 години)
 2. #2 написан от REYAV (преди 3 години)

  Да, колегите от ТМР ни го пратиха. Нормално е да се похвалят с такова изказване.

 3. #3 написан от Б'локи (преди 3 години)

  В духачи се превърнаха тези ( като организаторите на тия помпозни амфитеатрални простотийки)

  А им бях голям фен…

 4. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 5. Коментари за тази публикация
В началото