От черното изплува префектното бъдеще

Yuvigi_FromBlackFront2017Малко или много са петнадесет години за една банда е въпрос, който няма особен смисъл да си задаваме. Особено когато става дума за представяне на нов материал от една от утвърдените ни прогресив метъл банди – ЮВИГИ. Такова мероприятие винаги е чакано събитие от българските фенове и меломани, може би поради факта, че не ни се случва чак толкова често, колкото бихме искали. Още от 2015-та сме подгряти с новата посока на родната четворка и чакаме с нетърпение 23 ноември – промоцията на „From Black„.
Забързани след работния ден, нахлуваме в Mixtape 5, където усмихнато ни посрещат домакините и ни уверяват, че всичко върви по план – закъснения няма да има. След четвърт час малката зала вече ехти от разговорите на приятели и познати, които се надпреварват да разгледат богато украсения мърч щанд, чиято перла е бокссета, създаден специално за случая.
Минути по-късно на сцената мълчаливо се качват новите софийски герои – FUTURE WAS PERFECT и скоростно ни вкарват в техния имагинерен свят. Основното ядро – Христо, Росен и Калоян и ударникът Георги Бакърджиев забъркват такава невероятна смес от прог, рок, джаз, метъл и фолклор, че присъстващите безмълвно попиват инструменталите, които сякаш нямат начало и край. Четиридесет минути по-късно вече сме облагородени и пречистени от арт импровизациите и излизаме от принудителната летаргия, за да аплодираме квартета, който отново безмълвно и тихо потъва в бекстейджа. Петте композиции, от излезлия през декември 2016 година, дебютен албум на формацията, определено заслужават спокойна вечер пред домашната уредба и биха зарадавали всеки почитател на арт рока.
Необичайно кратка пауза и на сцената са лъчезарните ни приятели ЮВИГИ. Последна подготовка и ударно начало с новата „We Die Alone“, помрачено от проблем в микрофона на Панайот, който въпреки звуковата изолация, смело опитва да надвика инструментите, подкрепен от маестро Пачовски и г-н Моновски. За щастие, последва бърза реакция и грешката бива поправена от екипа на клуба. Публиката с радост приветства своите любимци и вплътнява редици около сцената, която представя и мултимедията на групата.
Шегите не закъсняват да полетят и в двете посоки и задушевната атмосфера са настанява в залата. Мощно и скоростно бяхме засипани от добре премерената смес от познатите ни от EP-то парчета и новите композиции в лицето на „Leading The Blind“ и „My Inner Darkness“. Изненадите за вечерта не спираха да валят – обещаните гост участия хвърляха нова светлина върху добре познатите ни композиции – Боян Бояджиев раздвижи китарата на „Come What May“, а минути след това тежките вокали на Иван Иванов (Velian), който отсъства от страната, бяха достойно заместени от Явор в заглавното „From Black“. Наситеното с емоции парче, подкрепено от чудесния клип на Ники Копаров, сложи край на първата част на вечерта и доказа недвусмислено че петгодишното чакане си е заслужавало – новият материал е повече от добър.
Своеобразното второ полувреме стартира мигновенно под бурните ни овации. Четиримата не бързаха да слизат от подиума и ни засипаха с добре подбрана порция гурме композиции от първите два албума.
Шедьовърът „Сънища“ бе подкрепен от качилата се на сцената Катерина Симеонова (Allegorist, Pagliacci) и осемнадесетминутният хит сякаш оживя пред нас и разкри мрачните светове на Лабиринта. Последвалото „Различен“ отново бе украсено от усмихнатото й присъствие и бурно аплодирано от присъстващите.
Въпреки огромното ни нежелание вечерта отиваше към своя край, сложен от „Злите езици“ и „Бягство“.

След бурния финал дойде ред на прегръдки, снимки и прощални разговори, а обещанията от приятели за приятели ще бъдат спазени и ние отново ще бъдем заедно на сцената.

Очаквайте снимки и видео от събитието в най-скоро време.

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото