Остава ден до концерта на италианската sludge/stoner банда BLACK DIO в София

BlackDioGigPosterСъбитието в столичния музикален ъндърграунд през август безспорно е концертът на италианските слъдж/дуум герои Black Dio – тази неделя, 6.08.2017 г., в малката зала на клуб „Mixtape 5“.

Black Dio (stoner/sludge/doom) са пауър трио от Италия, в което се подвизава и Giuseppe Guglielmino, басист на култовите Black Rainbows. Момчетата пристигат, за да представят дебютния си едноименен албум и да разпръснат малко живителен мрак в летните жеги.

Местната подкрепа е в ръцете на две зверски български банди. Първата е Bleak Revelation (blackened doom), въоръжени с чисто нов материал – по-тежък и по-непредвидим, който за първи път ще види сцена на тази дата.

Втората група са Feedbacker, които идват от София и свирят тежък и минималистичен нойз рок/слъдж с хардкор отношение и емоционални текстове на чист български. Те са само двама, но свирят така, че е препоръчително да си носите тапи за уши. Групата е създадена през 2015 г. от Иван Шентов (ex-КПД-0) и Деси Петкова (Comasummer).
Дебютното им, едноимено ЕР излезе миналата година през българския независим лейбъл Kontingent Records и оттогава насам бандата направи едно мини турне, както и концерти в Сърбия, Гърция и България.
Началният час на събитието е 20:00, а входът – 10 лева.

Повече инфо:

https://www.facebook.com/blackdio/
https://www.facebook.com/bleakrevelation/
https://www.facebook.com/thefeedbacker/

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото