mistofmisery2017

Шведските повелители на минорния, депресивен блек метъл MIST OF MISERY направиха премиера на втория сингъл от предстоящите две ЕР-та. Shackles Of Life. Изданието ще бъде реализирано на 31 август чрез Black Lion Records. Shackles Of Life е първото от двете ЕР-та, които ще бъдат издадени тази година. По тази връзка можете да чуете едноименната, откриваща песен.

Китаристът Phlegathon коментира по повод новата песен:

„“Shackles Of Life“ е заглавната песен на първото от двете ЕР-та, които Mist Of Misery се готви да издаде. Вече издадохме песен с абсолютно същото заглавие преди много години, но тази нова песен е пренаписана от нулата и включва някои от най-емоционално заредените музика и текстове до този момент. Това е един епичен DSBM химн, който истински кристализира това, което представлява групата по много начини.“

Shackles Of Life, както и следващото EP, Fields Of Isolation са композирани и записани през 2016 във Forlorn Halls студио, както и в различни частни студия в Стокхолм. ЕР-то е било мастерирано от Ronnie Björnström от EAP Mix Room в Швеция през 2017.

Ако всичко ви звучи малко объркано можете да си припомните началото тук, както и да се потопите отново в атмосферата на предишния сингъл Broken Chains с вокалите на Paolo Bruno от Thy Light.

MIST OF MISERY ще видим на живо само след около три месеца в рамките на фестивала Autumn Souls Of Sofia 2017.