Още новини за концерта на TARJA TURUNEN

Един от водещите хорове в България – ‘AVE MUSICA’ ще се включи в концерта на ТАРЯ ТУРУНЕН следващата събота в София.

Както вече ви съобщихме, бившата певица на NIGHTWISH ще представи своя оперен+рок+метъл спектакъл ‘Beauty & Beat’  в Зала 1 на НДК заедно със звездния барабанист МАЙК ТЕРАНА.

След като диригентът ЛЕВОН МАНУКЯН обяви, че ще свири създадения от него оркестър Levon Manukyan Collegium Musicum, днес представяме и хора.

‘AVE MUSICA’ e основан в София 1998 и бързо се налага, като един от водещите камерни състави в страната. Приоритет в разнообразния му репертоар е българската музика, фолклорът на различни народи, произведения от 20-21 век, образци от поп, джаз, госпъл и етно стиловете.

„Визитката на хора са разчупените и нестандартно поднесени аранжименти и интерпретации, винаги радващи се на голям успех сред широката публика и оценени от специалистите. Съставът е пръв изпълнител в България на редица творби на български и чужди композитори, акапелни, за хор и орган и с различни инструментални ансамбли.

В творческия си актив има и участия и отличия в редица международни хорови форуми, в две американски филмови продукции, както и реализирани множество звукозаписи (сред които ‘Мisa Criolla’ от А. Рамирес, 2012, ‘Аve Musica’, 2005, ‘Да бъде виделина’ с музика от П. Дънов,2003 и мн. др.)

Създател на ‘AVE MUSICA’ е ТАНЯ НИКЛЕВА-ВЛАДЕВА.

БИЛЕТИ за концерта на ТАРЯ ТУРУНЕН в Зала 1 на НДК – в сайта www.tixgate.com и на всички каси на ‘Изипей’ – ВИЖ СХЕМА.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото