Както вече стана ясно, шведските мелодет пионери IN FLAMES са на път да издадат най-новия си студиен албум „Battles“. Това ще се случи точно на 11-и ноември, 2016 г. с помощта на Nuclear Blast. Междувременно музикантите зарадваха най-нетърпеливите си почитатели, като им предоставиха възможността да чуят предварително още една песен от предстоящия албум. Този път избраната композиция носи името „Through My Eyes“.

 Дванадесетият студиен албум на IN FLAMES е записан в Лос Анджелис заедно с продуцента Howard Benson (MOTORHEAD, BODY COUNT, SEPULTURA). За разлика от записите в Берлин за излезлия през 2014г. “Siren Charms“, този път музикантите са се отдали на изцяло различно преживяване и обстановка по време на записването.

 Китаристът Björn Gelotte споделя:

Siren Charms“ носеше със себе си едно доста мрачно настроение. Записахме го през студената и тъмна част на годината в Берлин, та това му придаде известна доза меланхолия. Сега, записвайки в Л.А. под слънчевите лъчи, чувстваме съвсем различна енергия. Процесът на писане на песните също беше различен – нещо, което искам да продължим да изследваме и опознаваме. Също така, работата с Howard и неговия екип беше страхотна. Стресирах се от това да си почина дори за 5 минути, тъй като те винаги бяха готови за следващата стъпка и това ме държеше в крачка.


Списък с песни и обложка:IN FLAMES - Battles (2016)
01. Drained
02. The End
03. Like Sand
04. The Truth
05. In My Room
06. Before I Fall
07. Through My Eyes
08. Battles
09. Here Until Forever
10. Underneath My Skin
11. Wallflower
12. Save Me
13. Greatest Greed
14. Us Against The World