BGTSC представя: ORATNITZA, които ще изнендат меломаните с един по-различен концерт в рамките на тазгодишния SOFIA SUMMER FEST! Специалната вечер ще се състои на 15 септември от 19:00 часа на откритата сцена зад музея „За земята и хората“.

ORATNITZA са шестима родни музиканти, които споделят любовта си към фолклора и съвременените бас жанрове. За това и наричат уникалния си стил “ETHNOBASS”.

От самото си зараждане музикантите са водени от любопитството да разберат какво се намира отвъд музикалното статукво. То ги кара да поемат на диво пътешествие през българския фолклор, а с годините репертоара им е поел в себе си цветовете и аромата от дълбините на родната, и тази от далечни континенти, музика.

Музиката на ORATNITZA е смесица от български народни мелодии, ортодоксално пеене, елементи от световната музика, хип-хоп, дъбстеп, trap, D’n’B и неправилни ритми.

Оратница интерпретира българските народни песни по начин, който всички приемат с удоволствие.

Групата има три албума, множество участия у нас и чужбина. За музиката си са награждавани нееднократно.

Билетите за концерта се продават онлайн и в мрежата на Eventim (www.eventim.bg) и партньорите им – книжарници Ориндж, мгазинитe Office 1 Superstore, OMV, Български пощи, Технополис и други в цялата страна.

До 20 юли, включително, цената ще е промоционална – 20 лева, след това и до деня на концерта 25. В случай на останали места, в деня на събитието и на място, ще е 30 лева.

Предстои специална вечер под откритото небе! Вечер, в която завладяващите  ритми на родния фолклор ще звучат примесени с електронни елементи и съпровода на етно и модерни инструменти.

Концертът ще се проведе при стриктно спазване на епидемиологичните мерки, според актуалната заповед на Министъра на здравеопазването.

Предстои обявяването на допълнителна информация!