OPHAN – “The Wheel of Fortune“ (2017)

ophan - ep Първото отроче на OPHAN – “The Wheel of Fortune“ се явява на бял (или може би черен?) свят, влачещо мрачните вериги на мизантропията и тягостното самовглъбяване… И нищо чудно предвид тематиката – концептуален албум, въртящ се около стадиите на скръбта няма как да притежава положителния заряд на поле с маргаритки.

 Отрицание. Гняв. Договаряне. Празнота. Депресия. Приемане. Простички думи, подплатени с много чувства и мисли. Още в първите секунди слушателят е потопен в черното блато на меланхолията, откъдето постепенно изплува чист и освободен от тежащите му емоции, за да постигне душевен мир и да започне на чисто.

 Лично за мен, “The Wheel of Fortune“ не е за слушане на живо. Най-малко, защото цялостната идея на композицията е нещо интимно, докосващо ръждиви струни дълбоко в душата ни. Чисто музикално няма да намерите изненади, но в случая творците са се стремили към изграждане на атмосфера. А по отношение на нея, албумът може да ви предостави достатъчно хляб за размисъл и може би дори себеопознаване.

 Минималистично ревю, казващо много за минималистичен албум, казващ много.

Оценка: 7/10

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото