Новата зона на фестивала ще събере всички с професионална връзка или интерес към музикалната индустрия у нас

 

Бурното развитие на развлекателния сектор в България в последното десетилетие протече паралелно с предизвикателствата на новите реалности в глобалната музикална индустрия, световната икономическа криза и спецификите на родните пазар и публика.

Въпреки проблемите, едно е сигурно – българската музикална индустрия има потенциал за развитие и е въпрос на време, усилия и правилни действия той да бъде осъществен.

Организаторите на ON! Fest са убедени в това и второто издание на фестивала за градска култура и изкуство, ще го докаже чрез MusicPRO – първата българска музикална борса.

До този момент в Европа и САЩ съществуват десетки мащабни музикални търговски борси и конференции, но до този момент страната ни никога не е била домакин на такава. Затова е време сами да я създадем.

MusicPRO събира всички участници, които имат професионална връзка или интерес към музикалната индустрия.

MusicPRO е платформа, на която всеки – от независимите групи и изпълнители, музикалните лейбъли, клубовете и фестивалите, през адвокати по авторски права, графични дизайнери и музикални журналисти, до охранителни фирми, кетъринг компании и фирми за озвучителна техника под наем, може да сподели професионален опит и знания, да промотира дейността си, да се сравни с конкуренцията, да преговаря, купува и продава.

Целта на събитието е да се направи осезаем принос към развитието на българския музикален сектор и да се създаде по-силен международен обмен с чуждестранните партньори.

MusicPRO ще включва 3 основни модула:

1. Базар, на който всички могат да закупят изложбено пространство, или просто да дойдат като посетител (за регистрация)
2. Лекции, дебати, работилници
3. Шоукейс сцена, на която всеки може да направи следващата стъпка в кариерата си, като представи музиката си пред професионална публика.

Сайтът на MusicPRO