raskastajoulua2018band_638Dee Snider (TWISTED SISTER) и Tarja Turunen(ex. NIGHTWISH) са сред гост музикантите, които вземат участие в финландския ежегоден коледен проект RASKASTA JOULUA, в превод Тежка Коледа. Това се разбра вчера от запис, заснет от фен, по време на концерт на групата в Раума, Финландия. Видеото може да видите по-долу заедно с официалното видео от проекта с участието на Tony Kakko (SONATA ARCTICA), което излезе по-рано през ноември.
RASKASTA JOULUA даде началото си с албум, издаден през 2004 г., и продължението му през 2006 г.. От 2005 г. насам музикантите провеждат турне всяка година. Всъщност, съпътстващото ги турне е събитие и акцент върху годишния ваканционен календар за феновете от всички възрастови групи. Проектът напредва все повече по размери и обхват всяка година, както в популярността, така и в престижа на участниците. Концертната обиколка вече се провежда повече от месец преди празничния сезон в големите зали и зимните стадиони на Финландия. Продуцентът/Организаторът и китарист на проекта, Erkka Korhonen, е изненадан от популярността на турнето, като споделя:

Всяка година е по-голяма за нас и шоуто се е превърнало в традиция за толкова много хора. Дори хора, които не са празнували Коледа няколко години, са намерили своя дух отново чрез това, което правим.

RASKASTA JOULUA е вдъхновен от TRANS-SIBERIAN ORCHESTRA, а участниците взимат проекта на сериозно, което не винаги е така за повечето коледните колекции. Недейте да очаквате слаба преработка на любими коледни песни или просто добавени китари, които да придават чувството за „Рок“. Това би било просто претекст. Вместо това, песните са внимателно подредени и изпълнени с безупречен усет за музика и вокален принос от световна класа.