Mono_Sofia 180415Както вече писахме, преди седмица, японците MONO пристигат за своя първи концерт у нас. Ето и официалната информация:

Японските експериментатори MONO ще свирят за пръв път в България по покана на Rawk’n’Roll на 18 април в голямата зала на MIxtape 5. Музиката на квартета често носи определения като „филмов саундтрак“ и „епична мелодрама“. Определят ги ту като пост-рок, ту като шугейз, в албумите им има солидно влияние от класическата музика, а музикалният размах често прелива в минимъл и нойз.

Поетично-меланхолични, албумите на MONO са красиви инструментални пътешествия, на живо японците са неудържимо интензивни и енергични. В Mixtape 5 ще ги видим в откъс от тяхното турне „The Last Dawn/Rays of Darkness“, по името на двата им албума от миналата година – записани паралелно, но с различна, макар и допълваща се концепция.

Специален гост на цялото турне на MONO е Alison Chesley, позната под сценичния си псевдоним Helen Money. Навремето част от акустичното рок дуо Verbow, днес Helen Money свири на прокарано през усилватели виолончело – агресивна и впечатляваща музика. Свирила е в албуми на MONO, Anthrax, Russian Circles и е била на турнета с Earth, Shellac, Portishead и Joe Lally от Fugazi.

Съвсем накратко – на 18 април ще има много за гледане и слушане в голямата зала на Mixtape 5. Съвсем скоро ще обявим и подробности за билетите.

 

Събитието във Facebook

Mono в Soundcloud