Новият албум на NOVEMBRE излиза на 1ви април

Novembre - Logo sp

Това съобщава италианския дет/дуум тандем, който от 2007г. не проявяваше признаци на живот, още повече, че не толкова отдавна ги напусна и барабанистът и основател на групата Giuseppe Orlando.

NOVEMBRE обаче се завръщат с нов албум, който носи заглавие „URSA“. Записан е в Blue Noise и PlayRec студиа под ръководството на Massimiliano Pagliuso, миксирането и мастеринга са направени от Dan Swano, работил и с OPETH, KATATONIA и BLOODBATH. Обложката, (която можете да видите по-долу заедно с трак листа) е нарисувана от Travis Smith, а дискът ще бъде издаден чрез Peaceville на 1ви април.

Ето и малко подробности около концепцията на албума и самите NOVEMBRE. Лидер на групата сега е Carmelo Orlando, китарист, вокалист и клавирист, който е поел и ролята на основен текстописец. Помощ в съчиняването на текстовете му оказва и Massimiliano Pagliuso, който е китарист на NOVEMBRE от 1997г. В новия състав на дуумаджиите влизат още басистът Fabio Fraschini, който вече е свирил в албума „Materia“ (2006) и барабанистът David Folchitto. Като гост музикант в записите на „URSA“ е взел участие Anders Nystrom от KATATONIA, внасяйки своя принос в песента „Annoluce“.

Името „URSA“ е френски акроним от „Съюз на социалистическите републики на животните“ и първоначално е било избрано като заглавие за френския превод на повестта „Фермата на животните“ от Дж. Оруел. В текстов и концептуален план албумът се явява протест срещу окаяността на оруелския апокалипсис, който ние носим на Земята и децата й със своето ежедневно безразличие.

ursa

Track list URSA:
1.Australis
2.The Rose
3.Umana
4.Easter
5.URSA
6.Oceans of Afternoons
7.Annoluce
8.Agathae
9.Bremen
10.Fin

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото