Новини от студиото на LINKIN PARK

Mike Shinoda предостави ъпдейт от процеса на работа по новия албум на групата. Макар и все още в самото начало, LINKIN PARK „работят здраво“ и използват нови техники на писане.

Здравейте всички,
Работим здраво върху писането на нова музика за вас. Ние шестимата сме много въодушевени от начина, по който този албум започва да звучи, за това искам да споделя радостта си с вас!
Както обикновено в началото на работата няма как да сме сигурни какъв ще е крайния резултат. Песните се менят непрекъснато в процеса и пишем дузина песни, които се избутват една друга в класирането за албума.
Нещото, което ще направи този албум уникален е процесът на писане. В ранните си години пишехме песните съсредоточени в инструментала, без вокали до самия край. Вокалите се нагаждаха по вече съществуващите припеви и структури на песните, което често беше причина някои от идеите, които обожавахме, да не достигнат до крайния продукт. Хубавите думи и мелодии просто не пасваха, просто харесвахме как звучи музиката. Така, с течение на времето, започнахме да работим с вокалите много по-рано в процеса, често под формата на „ла ла ла“ и несвързани фрази. Много подобни демота сме споделили като част от LPU албумите.
Този път решихме да задълбаем още повече и да пишем по-„традиционно“. Започваме с най-основната част на песните – текста и вокалите и завършваме до край тези идеи преди да почнем работа върху музиката. Това значи, че в момента се съсредоточаваме върху основите, върху които изграждаме песните. Някои песни са само пиано, клавир или китара и вокал. Концепцията и текста на песента са на преден план. Дори поканихме някои нови приятели в студиото, за да ни помогнат със свежи идеи, за повече за това – по-късно.
До момента новия начин на работа ни се отплаща добре. Новите неща са много силни и историите и емоцията наистина изпъкват пред всичко друго. Ще продължи така, до момента, в който решим, че имаме достатъчно материал и ще започнем с инструменталната фаза.
Често публикувам стриймове от студиото във Facebook страницата ни, така че следете я за повече новини. Ще се опитваме да ви държим в течение. Този албум, че е ненормален и искаме да ви вземем с нас, по пътя на създаването му.
Всичко хубаво,
Mike
LP

linkin-park-in-the-studio

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото