Новини от RAGNAROK

Норвежките Black метъли Ragnarok анонсираха днес раздялата с фронтмена си Hans Fyrste. Според групата раздялата е по взаимно съгласие. Fyrste е с групата от 2005г насам и е вокал в два от седемте им пълноформатни албума – “Collectors of the King” от 2010 и в последното им издание “Malediction”. Решението е взето поради ограничаване на музикалната му активност, заради лични проблеми, които оказват влияние върху работата му с Ragnarok и възможността му да пътува с тях на турнета. Последната му поява с групата е била на Blastfest festival през февруари тази година.

В изявление Fyrste споделя следното:

„Решението да напусна Ragnarok е изключително трудно. Jontho и Brigge ме доведоха в ордата през 2005г и това все още е най-голямото ми постижение като музикант до сега. Лични обсоятелства направиха така, че не съм в състояние да се посветя на Ragnarok, по нужния начин. С натежали сърца стигнахме до споразумение, и аз се оттеглям от бандата.

Всички думи са малко за да изразя благодарността си, за това, че бях част от подобно пътуване. През всички тези години имахме много страхотни постижения, и аз никога не съм бил далеч от тях. Да бъдеш в състояние да обикаляш целия свят от Сибир до Рио де Жанейро със съмишленици, верни приятели и фенове във всеки град беше умиротворяващ опит. Всяка стъпка по пътя ми носеше преживявания, които ме направиха по-силен човек. Освен това научих много неща, чрез които се развих като вокалиста и човека, който съм днес.“

 

 

Основателят и барабанист на Ragnarok, Jontho е заявил, че в една банда с дългогодишно съществуване е нормално да се случи подобно нещо. Рано или късно идва момент, когато някой от музикантите трябва да избере пътя си. Поради семейни и служебни ангажименти Hans Fyrste не е бил в състояние да се отдаде изцяло на групата . Jontho признава, че Fyrste много е израснал като музикант и фронтмен през годините и му пожелава всичко най-добро за в бъдеще.

Ragnarok отбелязват своята 20-годишнина през 2014г. Те са невъзмутими от напускането на техният фронтмен и са започнали работа върху осмия си албум. Групата започна турне в Северна Америка през ноември миналата година, а през юли ще са в хедлайна на Sick Midsummer Festival в Австрия. Все още не са оповестили кой ще замени Hans Fyrste, а състава им освен Jontho на барабаните, включва DezeptiCunt – бас и Bolverk – китари .

„Нека само кажем, че търсим различни варианти, някои, от които могат да се окажат голяма изненада за Ragnarok феновете. Но в момента не сме готови да кажем нищо повече.“   Заключава Jontho.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото