KATATONIA се разделят с китариста си

Шведите Katatonia са публикували съобщение, в което се казва, че китаристът им Per ‘Sodomizer’ Eriksson  напуска групата. Решението е взето „по взаимно съгласие“.

Per се присъединява към групата през 2010 г. като сесиен музикант, но след напрегнатите турнета бързо става постоянен член. Активно участва и в записите на албума от 2012г. ‘Dead End Kings’.

Музикантите споделят, че до това решение се е стигнало поради различие във възгледите по отношение дейността на групата, а също поради факта, че Per е останал да живее за постоянно в Барселона. По този начин няма възможност да е постоянно на разположение на групата.

Per обаче остава постоянен член на  BLOODBATH и скоро ще се присъедини към колегите си в студиото за записите на четвъртия студиен албум на щведската death банда, който трябва да излезе през есента на тази година чрез лейбъла Peaceville.

Предстоящотото турне на Katatonia ‘Dethroned & Uncrowned’ ще мине по план, а като гост-китарист и вокал ще вземе участие  Bruce Soord (The Pineapple Thief, Wisdom of Crowds).

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото