NOVEMBRE преиздават три албума през есента

Италианските ветерани Novembre ще преиздадат три от своите шедьоври през есента.

„Родени през 1993-та година и превърнали се в нова група, първоначално стартирайки като Catacomb през 1990-та, Novembre са една от най-иновативните и талантливи метъл банди до ден днешен. Съвременници на имена като Opeth и Katatonia, групи, от които са взели много в началните си дни, особено в концепцията на композиране, Novembre скоро еволюират в нещо собствено, от първоначалните си дуум/дет метъл корени със свой оригинален и уникален звук, до прог/авангарден звук – пътуване, което остава все така величествено и царствено, както в първите песни, родили се под името Novembre.

Alone Records са повече от горди да представят тройно преиздание на колекция от албуми, което ще види бял свят на 20-ти ноември. „Classica“, „Novembrine Waltz“ и „Dreams D’Azur“ никога не са били замисляни като трилогия, но това са три албума, които прекрасно представят прехода към оформянето на новия звук, който ще свърже Novembre с авторите на най-иновативната метъл музика правена в Европа.

„Classica“ е албумът, който ни изстреля на международната сцена. Страхотен лейбъл, страхотен запис/смесване и над всичко това, страхотен състав. Огромна част от сърцата ни е в този запис“, спомня си Carmelo Orlando, певец и композитор и оригинален член на групата. „Novembrine Waltz“ има специално място в сърцата ни. Това вероятно е най-авангардния ни албум. Задълбахме в много специфични музикални области. Много визуална и музикална еволюция на нашето италианско наследство, подобно на Ренесанса, Венецианската епоха, Неаполитанската школа и т.н. „Dreams D’Azur“ е презапис на дебютния ни албум „Wish I Could Dream It Again…“, издаден в края на 1994-та година. Колкото и да го обичаме, бяхме толкова млади и неопитни. Така че решихме да му отдадем повече справедливост. Първоначалният план беше просто да го ремиксираме, но се оказа, че аналоговите писти са повредени и единствената опция бе да го презапишем. И докато работихме над това, добавихме хармонии, бек вокали, супер прог бас линии и пламенни сола. Крайният резултат бе съвършено нов албум. Все още не можем да повярваме какво постигнахме с това!“

„Novembrine Waltz“ и „Dreams D’Azur“ са представни на троен дигислийв диск и зашеметяваща двойна плоча в черен и цветен вариант, докато „Classica“ остава само във формат на дигипак диск. Всички версии включват ексклузивни бележки от самия Carmelo.

Изданията ще се появят на 20-ти ноември – нямаше как да е друг месец!“

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото