Michael Romeo (SYMPHONY X) издава солов албум

symphonyxКитаристът на американската прогресив метъл група SYMPHONY X, Michael Romeo издава солов албум със заглавие  „War Of The Worlds / Pt. 1“. Той ще излезе на 27 юли чрез лейбъла Music Theories Recordings (подразделение на Mascot Label Group).

Това е амбициозен, 10 композиционен проект на Romeo, който и без друго се ползва с авторитет като създател, основен автор и главна движеща сила на SYMPHONY X и ще затвърди репутацията му на един от най-известните китаристи в света, който е способен да съчини авантюристичен и многопластов оркестров метъл.

„Тук съм сложил всичко, което харесвам в музиката в блендер – казва RomeoНякой може да послуша и да каже:“За какво изобщо мисли тоя човек?“ Но за мен главното е да творя и да получавам от това удоволствие.“

„War Of The Worlds / Pt. 1“ несъмнено ще извика топъл отзвук у феновете на китариста от Ню Джърси. В него има всички елементи, благодарение на, които той попада сред най-добрите китаристи на всички времена, но има и неочаквани обрати. В допълнение към текстурата на класическия метъл Romeo отдава своето уважение на великите композитори Bernard Hermann и John Williams, а елементите на EDM и дъбстеп гарантирано няма да оставят никого равнодушен. Всичко това превръща албума в захващащо пътешествие, което приковава слушателя напълно.

Името на албума китаристът е взаимствал от знаменития роман на Хърбърт Уелс, предвещаващ настроението на музиката. Първата композиция е мрачен симфоничен инструментал, в който в равни части са смесени Bernard Hermann и Gustav Holst и служи като един вид предвестник на по-нататъшните музикални събития. След него е двойният удар  „Fear The Unknown“ и „Black“ (видеото на „Black“ можете да видите по-долу в трак листа), в които рифовете и орнаментиката на Romeo отразяват високите вокали на Rick Castellano.

Настроението се сменя с „F*cking Robots“, в която стремително се смесват цифрово бръмчене, диджейски скречове и китарно безумие. „Феновете ми може да помислят, че тук съм изгубил разсъдъка си.“ – шегува се музикантът. Но много бързо преминава във виртуоз на шестте струни в „Djinn“ – епична, тетрализирана пиеса, в която John „JD“ DeServio – бас и John Macaluso – барабани формират мощен фундамент за солата на китариста и мощния вокал.

Разкошната балада „Believe“ дава приятен отдих в потоците от разтопен метал, но в „Differences“ и „Oblivion“ Romeo отново се хваща за своите „рифове от деня на Страшния съд“, допълвайки ги с „широкоспектърни“ сола.

Тази кинематографска музикална одисея завършва с „Constellations“, в която китара и клавишните се устремяват в полет, за да достигнат невиждания отвъден свят. „Тази композиция беше създавана по-дълго от другите в албума. – спомня си Romeo„Това беше не просто запис на звук, това беше съчиняване и записване на ноти. Наложи ми се да взема в ръка молив и хартия. Но за съм извънредно доволен от резултатите. Албумът завършва с истински мощна нота.“

Romeo е записал голяма част от партиите за „War Of The Worlds / Pt. 1“ в продължение на година и половина в комфорта на своето домашно студио, което жена му нарича „The Underground“. Този проект му е дал прекрасната възможност да поработи с изгряващата звезда на Лонг Айлънд, вокалистът Rick Castellano, който той е наблюдавал от известно време, както и със сънародниците Macaluso (с които той свири заедно в SYMPHONY X) и John DeServio  (BLACK LABEL SOCIETY).

Феновете на SYMPHONY X очакваха от Romeo истински солов албум повече от 20 години (демото от 1994 г. „The Dark Chapter“ не се брои, въпреки че е издадено в няколко държави). Затова излизането на „War Of The Worlds / Pt. 1“ ще се превърне в празник за тях. А китаристът вече обещава продължение. „По-голямата част от ‘Part II’ вече е готова.“ – споделя той – „Нужни са още малко вокали, няколко сола и тук-там да се дооправи по нещо. Искам хората известно да се насладят на първата част, а след това ще пуснем втория албум, те ще се допълват взаимно, но в същото време, ще са .. малко различни.“

Обложка и трак-лист:

michaelromeowaroftheworldspt101. Introduction
02. Fear Of The Unknown
03. Black
04. F*cking Robotos
05. Djinn
06. Believe
07. Difference
08. War Machine
09. Oblivion
10. Constellations

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото